Ko zataji elektronika

Ko zataji elektronika
11.03.2021 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Remi Cavagna je v tretji etapi dirke Pariz-Nica na zadnjem vzponu obstal ob cesti. Zatajil je menjalnik in tako je predčastno izgubil boj za visoka mesta v skupnem seštevku.

Remi Cavagna je bil po vožnji na čas drugi v skupnem seštevku dirke Pariz-Nica. Včeraj pa je bila na sporedu gorska etapa, ki jo je dobil Primož Roglič. Cavagna sicer ne bi imel večjih možnosti za uspeh - še posebej ob taki predstavi Primoža Rogliča - a vseeno se je želel boriti za visoka mesta. Ob vznožju zadnjega vzpona pa je obstal ob cesti.

Postalo je jasno, da ima težave s prestavami. "Nisem se slabo počustil. Pred zadnjim vzponom sem bil v skupini s favoriti. Rekel sem si, da moram napasti prej, ker bi kasneje težko karkoli še naredil. Poskusil sem, a sem imel težave s kolesom tik pred najstrmejšim delom," je dejal Cavagna. Na pomoč so mu prišli iz Shimanovega nevtralnega vozila. Iz moštva Deceuninck Quick Step - Belgijci uporabljajo opremo Shimano - so sporočili, da je menjalnik aktiviral t. i. “crash mode”.

To pomeni, da je zadnji menjalnik obstal v isti prestavi, da bi s tem preprečil dodatno škodo. "Nisem imel več dostopa do menjalnika. Obstal je v eni prestavi in tako bi zares težko vozil v klanec,” je dejal 25-letni Cavagna: “Poskusil sem, vendar pa sreča ni bila na moji strani. Pokazal pa sem, da so noge prave. Kronometer je bil moj prvi cilj v sezoni. Bil sem blizu. Zdaj sem imel nekaj nesreče, a sem z dirkanjem lahko zadovoljen."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ