Ko zlomiš kolo in gleženj

Ko zlomiš kolo in gleženj
10.07.2024 AVTOR: DZ, vir: Aleksander Vlasov / Instagram

Primož Roglič je v boju za visoka mesta v skupnem seštevku izgubil morda ključnega pomočnika Aleksandra Vlasova. Rus je že zapustil ekipo, objavil pa je fotografijo povsem polomljenega kolesa.

Red Bull Bora Hansgrohe sodeluje s Specializedom, kot proizvajalcem koles. In prav vsak kolesa so bila na nedeljski etapi z makadamskimi odseki na veliki preizkušnji. Zdržijo mnogo stvari, vsekakor pa ne padcev, kakršen je bil padec Aleksandra Vlasova.

Rus je dobrih 50 kilometrov pred ciljem padel v jarek ob cestišču. Sicer se je pobral in nadaljeval proti cilju. Etapo je celo končal na 25. mestu v skupini z največjimi favoriti za končno zmago. A na prost dan so iz ekipe Red Bull Bora Hansgrohe sporočili, da z dirko ne bo mogel nadaljevati, saj si je zlomil gleženj. Posledično je Roglič ostal brez ključnega pomočnika na vzponih. Zato je Roglič na novinarski konferenci dejal naslednje:

“Za nas je to velika izguba, saj je na vseh dirkah do zdaj pokazal, kako močan je. Ampak, zdaj ne moremo ničesar več spremeniti. Je, kar je. Glede na padec je lahko kar vesel, da jo je odnesel zgolj z zlomljenim gležnjem. Lahko bi bilo precej huje. Vse skupaj mora sprejeti in brez dvoma se bo vrnil hitro in še močnejši.” Vlasov je odpotoval domov in ga zdaj čaka rehabilitacija.

Mnogi so opozorili na dejstvo, da takoj po padcu niso opravili hitrega pregleda, če gre morda za pretres možganov, tako da je takrat Vlasov lahko nadaljeval z dirko. Seveda na rezervnem kolesu, kajti kasneje je objavil fotografijo zlomljenega kolesa, ki je v zares obupnem stanju. Okvir je zlomljen na štirih delih. Poleg tega je odlomljen tudi sedež. Vse skupaj samo dokazuje, kako hud padec je bil.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ