Kocjan spet drugi, pretep na dirki po Portugalski (video)

Kocjan spet drugi, pretep na dirki po Portugalski (video)
08.08.2014 AVTOR: D. Z.
Avgust je kolesarsko zelo bogat mesec. Portugalska, Poljska, Danska, ZDA ... Za popestritev vam ponujamo posnetek s Portugalske.

Rafal Majka je po dveh etapnih zmagah na dirki po Franciji in pikčasti majici očitno izjemno motiviran tudi na domačih cestah. Na dirki po Poljski, ki šteje za točke World Toura je dobil najtežji etapi. Peto in šesto. Tako tudi vodi v skupnem seštevku.

V ZDA je Jure Kocjan po odličnih predstavah v prvih treh dneh v četrti izgubil rumeno majico. Gorsko etapo je prepričljivo dobil Tom Danielson, ki je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku. Naslednji dan je Danielson v ravninski preizkušnji obdržal vodstvo, spet pa so se pomerili sprinterji. Zmagal je Eric Young. Jure Kocjan je spet blestel, saj je zasedel drugo mesto. Tretjo etapo na dirki po Danski je dobil Manuele Boaro. Tinkoff Saxo je slavil dvojno zmago, saj je bil drugi Matti Breschel. Boaro tudi vodi v skupnem seštevku.

Ob teh dirkah poteka tudi dirka po Portugalski. Gre za preizkušnjo prve kategorije, za kolesarji pa je že osem etap. V skupnem seštevku vodi izkušeni, 34 letni Gustavo Cesar Veloso. V šesti etapi pa je prišlo do zanimivega dogodka. Kot boste lahko videli iz priloženega posnetka, sta se dva kolesarja namesto na kolesu pomerila kar s pestmi. In to kar med dirko. Italijan Enrico Rossi in Španec Vicente De Mateos Garcia sta bolj kot na dirkanje očitno razmišljala, kdo je močnejši. Več pa v priloženem posnetku. Rezultat? Komisarji so oba izključili z dirke.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ