Kocjan spet zmagal in spet v rumenem

Kocjan spet zmagal in spet v rumenem
16.08.2012 AVTOR: D. Z.
Jure Kocjan je v tretji etapi dirke Tour du Limousin spet slavil zmago. S tem si je privozil tudi rumeno majico.
Etapna dirka Tour du Limousin spada med dirke ekstra kategorije. Tokrat je bila na sporedu tretja, s skoraj 190 kilometri kraljevska etapa do Trelissaca. Kolesarji so morali prevoziti štiri kategorizirane vzpone, ki pa niso bili dovolj zahtevni, da bi tudi med najboljšimi prišlo do večjih razlik. Etapo je zaznamovala skupina desetih ubežnikov, ki pa v cilj niso zmogli priti pred glavnino. Ta jih je ujela še pred zaključnim sprintom.

In tem zaključku je Jure Kocjan še drugič v treh dneh dokazal, da je najmočnejši. Tokrat je bil po več kot štirih urah in 35 minutah boljši od Aminda Fonsece in Juliena Simona. Po zaslugi druge zmage v treh etapah je spet oblekel rumeno majico vodilnega v skupnem seševku. Zdaj ima štiri sekunde prednosti pred Julienom Simonom in sedem pred Evaldasom Siskeviciusem. Dirka se bo končala v petek, ko bo na sporedu dobrih 170 kilometrov dolga etapa s ciljem v Limogesu.

Modolo dobil sprint v Italiji
V Italiji je bila na sporedu enodnevna preizkušnja prve kategorije Coppa Bernocchi. Dolga je bila dvesto kilometrov, kljub temu, da je večji del dirke v ospredju bežala skupina devetih kolesarjev, pa je zmagovalca določil ciljni sprint glavnine.

Najhitrejši je bil Sacha Modolo, ki je prehitel svojega klubskega kolego pri moštvu Colnago CSF Inox Sonnya Colbrellija. Tretje mesto je osvojil Maximilano Richeze. Grega Bole je bil 32., Robert Vrečer pa 33.

foto: sirotti
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ