Kocjan: Sem že nekoliko nestrpen!

Kocjan: Sem že nekoliko nestrpen!
22.02.2013 AVTOR: D. Z.
Za Jureta Kocjana se sezona ni začela po pričakovanjih. V prejšnjih letih je v tem času že nanizal nekaj vrhunskih uvrstitev, letos pa je drugače, čeprav je pozimi dobro treniral.

"Sem že nekoliko nestrpen"
»Za zdaj ta sezona zame ni nič posebnega. Nekako ne najdem tiste prave forme. Ponavadi sem imel sezono do konca februarja že skorajda rešeno. Zdaj pa mi ne 'zalaufa'. Upam, da mi bo kasneje, saj sem zdaj že nekoliko nestrpen, « je priznal Jure Kocjan. Vseeno se lahko pohvali s petim mestom v predzadnji etapi dirke Etoile de Besseges, ki jo je dobil Dumoulin. »Nervozen sem, ker sem v tem obdobju pač vajen rezultatov, « je še dodal Kocjan, ki je večji del januarja preživel na pripravah v toplejših krajih.

Slabšo pripravljenost pa pripisuje odločitvi o načinu treninga v februarju: »Vedel sem, da bom februarja že dirkal, zato sem se odločil, da bom med samimi dirkami hodil na treninge v Istro. A potem je bil tu sneg, dež, mraz, burja. Vednjo je bilo kaj. Zato sem veliko treningov opravil nekako na pol. Nikoli prav. Programa se nisem mogel prav držati in tako ti vedno nekaj manjka. Če bi vedel, da bo tako, potem bi nekje v toplejših krajih podaljšal priprave. «

Sezona pa je še dolga ...
A vseeno se zaveda, da je to šele začetek sezone. Ta pa je še dolga. Tolaži se lahko tudi s tem, da ima program dirk dobro zastavljen in da je z njim zadovoljen. Čez vikend bo nastopal na dveh enodnevnih dirkah prve kategorije v Franciji. Sledil bo nastop na prestižni etapni dirki Pariz-Nica, potem pa bo odpeljal večino najpomembnejših enodnevnih klasik do znamenitega Pariz-Roubaixa: »Potem bodo še nekatere dirke. Imel bom tudi nekaj počitka in, če bo vse v redu, bom nastopil še na Giru. «

A tudi preostalim kolesarjem moštva Euskaltel Euskadi na začetku sezone nikakor ne gre vse po načrtih. »V ekipi je kljub temu vse v redu. Mogoče so na prvih dirkah pričakovali več, vendar se mi zdi, da zaradi tega neke nervoze ni. Zanje veliko šteje dirka po Baskiji, za Sancheza pa tudi Giro, « je še pojasnil Kocjan, ki bo, kot že rečeno, morebitni vrhunski rezultat iskal že ta vikend v Franciji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ