Kocjanu prestižna zmaga in vodstvo, Sanchezu klasika v Baskiji

Kocjanu prestižna zmaga in vodstvo, Sanchezu klasika v Baskiji
14.08.2012 AVTOR: D. Z.
Dirka ekstra kategorije Tour du Limousin se je začela z izjemno predstavo Jureta Kocjana. Ta je dobil prvo etapo in prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku.
Dirka Tour du Limousin se je začela s 162 kilometrov dolgo etapo od Limogesa do La Souterrainea. Prvo etapo so zaznamovali ubežniki Champion, Vaubourziex, Bichot, Le Lay, Bonnafond, Borchi in Selvaggi. S skupnimi močmi so pred glavnino premagali tudi tri kategorizirane vzpone. Vendar je bil njihov poskus neuspešen. Glavnina jih je ujela dobrih 20 kilometrov pred ciljem in takrat je postalo jasno, da bo zmagovalca določil šele ciljni sprint.

V tem pa je bil najmočnejši Jure Kocjan, ki je premagal Juliena Simona in Eduarda Sepulvedo. Kocjan je tako prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku. Do cilja - kolesarji se bodo spet vrnili v Limoges - so še štiri etape. Najprej pa jutrišnja s startom v mestu Oradour sur Glane, po 186 kilometrih pa se bo končala v mestu Saint Junien. Lani je dirko zmagal Bjorn Leukemans.

Sanchez še drugič v San Sebastianu
Na sporedu pa je bila tudi že 21. klasika v San Sebastianu, ki spada med dirke za Svetovni koledar. Najdaljši pobeg je uspel Aramendiji in Palomaresu, vendar ju je glavnina v zaključku ujela in na zadnjih zelo zahtevnih vzponih se je vnel pravi boj za zmago. Sledili so številni napadi. Na vrh zadnjega zahtevnejšega vzpona je v ospredju prišel mladi Henao, vendar so bili zasledovalci premočni in Kolumbijca so v nadaljevanju uspeli ujeti.

V zaključek je prišla skupina okrog 20 kolesarjev. Vendar se je manj kot deset kilometrov pred koncem za napad odločil Luis Leon Sanchez. Sledil mu ni nihče, Španec pa je imel pred zasledovalci vseskozi dobrih deset sekund prednosti. Sanchez se je na koncu lahko veselil prestižne zmage.

Prav na tej dirki je zmagal že leta 2010, zdaj pa je na prestolu nasledil Philippea Gilberta. Sprint za drugo mesto je po dobrih 230 kilometrih dirkanja dobil Avstralec Simon Gerrans, tretje mesto je pripadlo Belgijcu  Gianniju Meersmanu. Sledili so še Le Mevel, Mollema, Santabroggio, Christensen, Rodriguez, Florencio in Ulissi. Ob strani si lahko ogledate tudi fotografije s te dirke.

foto: sirotti
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ