Kolaž spominov - Revija BICIKEL ( 7-8 )

Kolaž spominov - Revija BICIKEL ( 7-8 )
13.07.2018 AVTOR: BOSTJAN SVETE

Minule tedne bi lahko opisal kot slikovit kolaž doživetij in dogodkov, ki si jih bo vredno zapomniti za vedno.

Dirka Po Sloveniji je z že drugim prenosom v živo na RTV Slovenija in Eurosportu spet premaknila meje. Gledanost je bila trikrat večja kot lani. Na jubilejni, 25. dirki Po Sloveniji se je zbrala eminentna druščina sprinterjev, ki bi si jo želela vsaka dirka svetovne serije. Tako smo na domačih tleh dobili priložnost za intervjuje z nekaterimi najboljšimi sprinterji. Dylana Groenewegna in njegove tri pomočnike v sprinterskem vlaku smo obiskali na pripravah na Dirko po Franciji na Rogli, kamor so se odpravili takoj po slovenskem Touru. Caleb Ewan nam je dal daljši intervju, še preden je tik pred zdajci izvedel, da ne bo del ekipe za francosko pentljo. Bo pa tam dirkal tudi simpatični Marcel Kittel, ki je na dirki Po Sloveniji pozornost pritegnil s pobegom, v katerem sta sodelovala z Rogerjem Klugejem ‒ bežala sta torej najvišja in najtežja kolesarja na dirki.
Da je dogodek požel takšno medijsko zanimanje, je v dobršni meri zasluga Primoža Rogliča, ki je z brezkompromisnim dirkanjem ob ceste pritegnil rekordno množico navijačev. Z drznimi spusti je nase opozoril tudi Matej Mohorič, ki je prvi del letošnje sezone uspešno kronal z naslovom državnega prvaka v cestni vožnji. Z njim smo se zapeljali na kavo takoj po slovenskem Touru.
Konec meseca maja si bomo zapomnili tudi po zabavni dirki Red Bull Gony Pony. Letos je prvič privabila več kot 1000 udeležencev in s tem postala druga množična prireditev s ciljem na najvišjem slovenskem prelazu. Ponyji so bili maja spet najbolj iskana kolesa na vseh lokacijah in spletnih kanalih.
Velika letošnja novost je bila Barjanka, ki je v sobotnem terminu v okviru Maratona Franja potekala deloma po trasi klasične Barjanske runde, a v obratni smeri, vključili pa so tudi makadamske odseke. Trasa je torej idealna za makadamkarska kolesa in razveseljivo je, da so udeleženci prvo izvedbo sprejeli zelo dobro. Morda pa se v prihodnosti obeta prva makadamkarska tekma na slovenskih tleh? Novost na naših tleh so julija predstavili tudi na Maratonu Alpe. Organizator je razpisal uradno kategorijo za električna kolesa in s tem omogočil, da lahko tekmovalno traso enega od najlepših maratonov pri nas prevozi še kdo več.
Šesta izvedba gorskokolesarskega festivala Black Hole na Koroškem se je končala s četrto dirko svetovne serije enduro EWS. Na slovenskih tleh se je pomerilo 334 kolesark in kolesarjev iz 34 držav in šestih celin. Na šestih hitrostnih preizkušnjah in povezovalnih etapah so po slovenskem in avstrijskem Koroškem prekolesarili 96 kilometrov, preplezali skoraj 3000 višinskih metrov in se spustili za več kot 5000 metrov.
Za konec naj omenim globalno predstavitev opreme Shimano XTR 2019 v Kranjski Gori. Dogodek je bil po organizacijski plati zelo uspešen in zadovoljni so bili tudi novinarji z vsega sveta. Poleg dobre organizacije in odličnih enoslednic v okolici Kranjske Gore so me presenetila prisrčna srečanja z vsemi mimoidočimi, od pohodnikov do preostalih kolesarjev.
Pred pestro jesenjo vam želim, da tudi vi shranite svoj kolaž spominov in preživite dopustniške dni z dobro literaturo.

Kazalo

Starodobniki v Loki

Vpogled v delo šprinterjev.

Intervju Matej Mohorič

Dva Stumpjumperja za dva različna stila vožnje

Ridley Noah Fast

Novi Shimano XTR

Destinacija za gorske kolesarje Rab

2000 milj v Ameriki

Značke: Literatura
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ