KoldRush: kolesarski osvežilec za poletne dni

KoldRush: kolesarski osvežilec za poletne dni
19.05.2014 AVTOR: Nejc Grilc
Izdelek Američana Scotta Powersa je dodatek za čelado, ki kolesarja hladi tako, da mu na glavo spušča curke vode.

Izdelek lahko podprete na strani Kickstarter prek spodnje povezave - www.kickstarter.com/projects/ scottpowers/koldrush-universal -helmet-accessory-to-keep-cycl is?ref=discovery

Že v preteklosti so se na tržišču pojavljali podobni izdelki, večinoma narejeni tako, da so bili nameščeni na krmilo in so vodo špricali neposredno kolesarjem v obraz. KoldRush uporablja 0,7 – literski rezervoar, nameščen pod sedežem, od katerega do nastavka v čeladi vodi cevka, po kateri teče voda.

Z brezžičnim upravljalcem sistema določamo, kolikšno količino vode naj KoldRush naenkrat spusti na našo glavo, izbiramo pa lahko med ročnim in intervalnim upravljanjem z izdelkom. Kot dodatek k hladilcu spada tudi obveza, ki jo namestimo pod čelado.

Obveza je s spodnje strani polivinilna, zbira vodo in pot in tekočino preusmeri stran od kolesarjevih oči. Ker je že zgolj misel na to, da smo ob morebitni nesreči priklenjeni na izdelek pod našim sedežem, precej grozna, so ustvarjalci naredili sistem, pri katerem se cev loči od rezervoarja že ob minimalnem vlečenju navzgor. Varnost tako kljub precej nevarnemu izgledu ni ogrožena.

Ima pa izdelek kar nekaj pomanjkljivosti: poleg ne ravno estetskega videza rezervoarja in cevi, ki teče čez kolesarjev hrbet, je problem tudi v majhnosti rezervoarja, predvsem pa v oči bode pretirana cena KoldRusha.

V prosto prodajo naj bi sicer prišel šele junija letos za ameriško tržišče, v Evropi pa ga bomo verjetno dočakali še nekoliko kasneje. Si pa lahko svoj hladilec zagotovite z doniranjem 150 evrov na platformi Kickstarter, kjer Powers in sodelavci zbirajo sredstva za izdelavo prvih KoldRushev.

Predstavitev KoldRusha:
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ