KoldRush: kolesarski osvežilec za poletne dni

KoldRush: kolesarski osvežilec za poletne dni
19.05.2014 AVTOR: Nejc Grilc
Izdelek Američana Scotta Powersa je dodatek za čelado, ki kolesarja hladi tako, da mu na glavo spušča curke vode.

Izdelek lahko podprete na strani Kickstarter prek spodnje povezave - www.kickstarter.com/projects/ scottpowers/koldrush-universal -helmet-accessory-to-keep-cycl is?ref=discovery

Že v preteklosti so se na tržišču pojavljali podobni izdelki, večinoma narejeni tako, da so bili nameščeni na krmilo in so vodo špricali neposredno kolesarjem v obraz. KoldRush uporablja 0,7 – literski rezervoar, nameščen pod sedežem, od katerega do nastavka v čeladi vodi cevka, po kateri teče voda.

Z brezžičnim upravljalcem sistema določamo, kolikšno količino vode naj KoldRush naenkrat spusti na našo glavo, izbiramo pa lahko med ročnim in intervalnim upravljanjem z izdelkom. Kot dodatek k hladilcu spada tudi obveza, ki jo namestimo pod čelado.

Obveza je s spodnje strani polivinilna, zbira vodo in pot in tekočino preusmeri stran od kolesarjevih oči. Ker je že zgolj misel na to, da smo ob morebitni nesreči priklenjeni na izdelek pod našim sedežem, precej grozna, so ustvarjalci naredili sistem, pri katerem se cev loči od rezervoarja že ob minimalnem vlečenju navzgor. Varnost tako kljub precej nevarnemu izgledu ni ogrožena.

Ima pa izdelek kar nekaj pomanjkljivosti: poleg ne ravno estetskega videza rezervoarja in cevi, ki teče čez kolesarjev hrbet, je problem tudi v majhnosti rezervoarja, predvsem pa v oči bode pretirana cena KoldRusha.

V prosto prodajo naj bi sicer prišel šele junija letos za ameriško tržišče, v Evropi pa ga bomo verjetno dočakali še nekoliko kasneje. Si pa lahko svoj hladilec zagotovite z doniranjem 150 evrov na platformi Kickstarter, kjer Powers in sodelavci zbirajo sredstva za izdelavo prvih KoldRushev.

Predstavitev KoldRusha:
Značke: Cestno
Komentarji
Jaromir 19.05.2014 13:23

ah ne no... vse gre v zmanjševanje teže in minimalizacijo, potem naj si pa tole navesim na kolo? Me FAUSTO potamani na licu mesta če se bi srečalasmeh

Poss 19.05.2014 13:36

Kakor za koga gre v zmanjševanje teže in minimalizacijo. Mogoče težko razumeš, vendar obstajajo ljudje, k na kolesu uživajo pa tudi če imajo na sebi kakšen kilogram več "navlake".

Jaz sem se ob tem spomnil na znanca, ki je imel meningitis (klopni) v osnovni šoli pred 30timi leti. In ima še sedaj zelo velike težave, če se mu poleti pregreje glava. Zaradi tega nosi ekstra bidon z vodo, ki ga praktično ne pije ampak ga ima le za hlajenje glave. V njegovem primeru bi takšna rešitev bila zelo dobrodošla. Sicer v tej fazi še malo hecno zgleda ampak ideja bi lahko v določenih primerih bila čist sprejemljiva.  

kink-konk 19.05.2014 20:00

Ah dejte no.. Kako smo sploh preživel do danes brez tega?

Magnum 19.05.2014 20:41

ima 

Klemzy 19.05.2014 21:29

Porkamadona še mal pa bomo začel klimo furat pod jajci!

 

Svašta no! Polet se kuhamo in tiščimo da hladi, pozim se pa na klanc furamo da greje!

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ