Kolesar doživel srčni napad med dirko v Franciji

Kolesar doživel srčni napad med dirko v Franciji
26.03.2016 AVTOR: D. Z.
Žalostna vest prihaja z dirke Criterium International. Belgijec Daan Myngheer je utrpel srčni napad.

Na že 85. dirki Criterium International, ki spada med dirke ekstra kategorije je za kolesarji že druga etapa. Prvo je v sprintu dobil Sam Bennett. Potem pa so morali kolesarji premagati še sedem kilometrov dolg kronometer v Portu Vecchiu na Korziki. Dobil ga je Thibaut Pinot, ki je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku.

A tudi v ozadju prve oziroma dopoldanske etape se je odvijala prava drama. Po nekaterih podatkih naj bi kolesar Daan Myngheer po 65 prevoženih kilometrih zaostal za glavnino, celo padel. Takoj je bilo jasno, da je z njim nekaj narobe in tako so k njemu hitro prišli zdravniki. V reševalnem vozilu pa je 22-letni kolesar moštva Roubaix Lille Métropole doživel srčni napad.

Prepeljali so ga v lokalno bolnišnico, potem pa s helikopterjem v specializirano kliniko v Ajacciu na Korziki. »Njegovo stanje je stabilno. Je precej manj zaskrbljujoče, kot je bilo zjutraj. Vendar pa moramo biti pozorni, « je dejal direktor dirke, ki jo organizira agencija ASO Christian Prudhomme. Myngheer bo ostal na intenzivni negi.

»Daan je doživel srčni napad. Ni jasno, ali je do tega prišlo pred ali po padcu. Prepeljali so ga v bolnišnico v Ajaccio. Tako kot vsi naši kolesarji je Daan lani novembra prestal zdravstvene preglede. Takrat nismo odkrili ničesar, « je pojasnil šporni direktor Michael Dernies. Trener Kristof De Kegel, pa je razkril nekoliko več informacij. Poleg tega, da je kolesar trenutno v komi, naj bi namreč imel še težave z jetri in ledvicami.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ