Kolesar poškodovan zaradi disk zavor?

Kolesar poškodovan zaradi disk zavor?
12.04.2016 AVTOR: D. Z.
Na Cyclingweekly so zapisali, da naj bi Fran Ventoso po padcu na dirki Pariz-Roubaix ureznino na nogi utrpel zaradi disk zavor, ki se na dirkah vse pogosteje uporabljajo.

Na dirki Pariz-Roubaix so disk zavore na svojih Meridah med drugimi uporabljali tudi kolesarji Lampreja Meride, torej tudi Marko Kump in Luka Pibernik. Mednarodna kolesarska zveza je uporabo takih zavor dovolila in nekatere ekipe se tako že odločajo za to možnost. A nasprotniki so vedno opozarjali, da bi morali disk zavore uporabljati ali vsi ali nihče. Razlog? Razlike pri zaviranju so prevelike.

Obenem pa so nekateri izpostavljali možnosti poškodb ob morebitnih padcih. Kolesar Movistarja Fran Ventoso je na dirki Pariz-Roubaix po prevoženih okrog 140 kilometrih grdo padel, ob tem pa je utrpel kar hudo poškodbo noge. Gre za zelo globoko ureznino, ki naj bi poškodovala celo nekater mišice. Kolesarja so že operirali.Iz Movistarja so zgolj sporočili, za kakšno poškodbo gre, niso pa razkrili, če je do te poškodbe prišlo zaradi disk zavor.

Bolj konkreten je bil španski novinar Sergi Lopez Egea, ki je na svojem twitterju zapisal: "Frana Ventosa je poškodovala disk zavora enega izmed konkurentov, ki je bil ravno tako vpleten v padec. Ventosa so odpeljali v bolnišnico. " Sicer pa so poleg Lampreja Meride kot celotna ekipa kolesa z disk zavorami na dirki Pariz-Roubaix uporabljali še člani francoskega moštva Direct Energie.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ