Kolesarja leta Primož Roglič in Monika Hrastnik

Kolesarja leta Primož Roglič in Monika Hrastnik
09.11.2017 AVTOR: D. Z.
Kolesarska zveza Slovenije je na Ljubljanskem gradu podelila nagrade najboljšim. V ospredju spet Primož Roglič in Monika Hrastnik.

Večer zvezd. Tako prireditev po koncu sezone že vrsto let poimenuje Kolesarska zveza Slovenije. Prireditev je namenjena najboljšim kolesarjem in kolesarkam, pa številnim, ki so tako ali drugače povezani s kolesarstvom.

Tudi letos je prireditev potekala na Ljubljanskem gradu. Nagrajenci, vsaj v tisti najprestižnejši kategoriji pa pričakovani. Spet sta nagradi prejela kolesarja, ki smo ju v tej vlogi videli že lani. Kolesar leta je po izjemni sezoni postal Primož Roglič. Šeskrat je slavil zmago, dobil je kraljevsko etapo na dirki po Franciji in bil drugi v vožnji na čas na svetovnem prvenstvu. Zasluženo je bil spet razglašen za najboljšega kolesarja.

Najboljša kolesarka pa Monika Hrastnik. Osma je bila na zaključku svetovnega pokala v Val di Soleju. Na SP v Avstraliji je bila sedma in tako se je na lestvici UCI povzpela vse do devetega mesta. Poleg naslova državne prvakinje se lahko pohvali še z zmago v pokalu Unior Downhill in v evropskem pokalu iXS. Priznanja za posebne dosežke so prejeli trije cestni kolesarji. Zmagovalec dirke po Švici Simon Špilak, zmagovalec etape na dirki po Italiji Jan Polanc in zmagovalec etape na dirki po Španiji Matej Mohorič.

Za najboljša amaterska kolesarja sta bila razglašena Matej Lovše in Laura Šimenc. Tu so še priznanja za posebne dosežke v gorskem kolesarstvu. Trije dobitniki priznanj so Rudi Pintar, Marko Niemiz in Jure Žabjek. Ekipa leta v gorskem kolesarstvu je KD Rajd, v cestnem pa ženski BTC City Ljubljana. Ob 70-obletnici delovanja je posebno priznanje prejel kolesarski klub Prekmurje Beltinci. Pri KK Kranj so prejeli priznanje ob 60-obletnicidelovanja. Priznanje za uspešno delo v kolesarstvu je prejel tudi Ciril Grkman, sicer predsednik KD Calcit.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ