Kolesarja napadli in mu ukradli kolo

Kolesarja napadli in mu ukradli kolo
08.01.2013 AVTOR: D. Z.
Kolumbijca Joseja Serpo so neznanci na treningu zbili s kolesa, ga napadli in mu ukradli dobrih pet tisoč vrednega Bianchija. Serpa se je pripravljal na dirko po San Luisu.
Jose Serpa ima 33 let, v zadnjih letih pa večinoma nastopa v Italiji. Prav pred letošnjo sezono je iz Prokontinentalne ekipe Androni Giocattoli prestopil v ekipo Lampre Merida, ki ima licenco Pro Team. V teh dneh se je Serpa vneto pripravljal na prvo dirko v sezoni, saj naj bi nastopil na dirki po San Luisu.

Tam se bodo merili številni zvezdniki in prav do dirko je Serpa v preteklih štirih sezonah vedno končal med najboljšimi v skupnem seštevku. Zadnji dve leti je bil celo dvakrat drugi. Letošnje priprave pa mu je zmotil neljubi dogodek. Med treningom v zanj domači Kolumbiji so ga tudi z noži napadli neznanci in mu ukradli kolo. Vozil je še Bianchija, ki ga je uporabljal pri zdaj zanj že nekdanji ekipi, saj bodo pri Lampreju letos kolesarji vozili kolesa Merida.

»Ko ti tako vzamejo, kar imaš, se počutiš zares slabo. Vendar se proti orožju in nožem nisem mogel boriti. Mislil sem na to, kako bi si rešil življenje. Nič drugega ni bilo pomembno, « je priznal pretreseni Serpa, ki je tako izkusil podobno zgodbo kot pred dobrima dvema letoma Kostaričan Andrey Amador. Član Movistarja je decembra 2010 ob napadu celo izgubil zavest. Neznanci pa so mu ukradli kolo Pinarello Dogma 60.1.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ