Kolesarja zbil motor, kakšne bodo reakcije? (VIDEO)

Kolesarja zbil motor, kakšne bodo reakcije? (VIDEO)
29.02.2016 AVTOR: D. Z.
Nova neprijetnost v profesionalnem kolesarstvu. Stig Broeckx je je v nedeljo na dirki Kuurne-Bruselj-Kuurne grdo padel. Zbil pa ga je spremljevalni motor.

Potem, ko je lani Peter Sagan na dirki po Španiji zaradi motorista grdo padel in odstopil, se je veliko govorilo o varnosti kolesarjev na sami dirki. Predtem je že avgusta na dirki v San Sebastianu motorist na tla podrl Grega Van Avermaeta, ki je bil na poti proti zmagi. In zdaj je prišlo do novega padca. Tokrat je bil v to vpleten motorist, ki je vozil zdravnika. Na dirki Kuurne-Bruselj-Kuurne je 35 km pred ciljem zbil kolesarja moštva Lotto Soudal Stiga Broeckxa. Kolesar si je poškodoval ključnico, rebro in roko.

Nekdanji predsednik zveze kolesarjev Cedric Vasseur je opozoril, da je to zelo resna težava: »Če sem odkrit. UCI mora nekaj narediti, saj to, da kolesarje na dirkah zbijajo motorji in avtomobili ni več sprejemljivo. Kolesarji žrtvujejo ogromno, da so lahko tam, da so lahko v pravi formi. Potem pa jim tak incident vse uniči. To je slabo za Lotto in za podobo kolesarstva. « Obenem je poudaril, da bi morali motorista kaznovati, v nasprotnem primeru pa bi morali kaznovati organizatorja dirke:

»V nasprotnem primeru tukaj velja zakon džungle. V kolesarstvu imamo ogromno težav. Motorji, disk zavore. Moramo jih postaviti po pomembnosti. Najpomembnejša stvar pa sta podoba kolesarstva in seveda varnost kolesarjev. « Vasseur je poudaril, da se UCI s to težavo ne sooča dovolj resno in ni dovolj odločna: »Gre za varnost. Bil sem že na številnih sestankih in poslušal predstavnike UCI, ki pravijo, da je zanje varnost na prvem mestu. Vendar pa je to nakladanje. Nič se ne spremeni. «

 

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ