Kolesarje Bore Hansgrohe na treningu zbil avtomobil

Kolesarje Bore Hansgrohe na treningu zbil avtomobil
16.01.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Bora Hansgrohe/Bettini

Nemška ekipa je na pripravah v severni Italiji, ob koncu treninga pa je del ekipe zbil avtomobil. Poškodovanih je sedem kolesarjev, tri so odpeljali v bolnišnico, vsi pa so se izognili hujšim poškodbam.

Kolesarji Bore Hansgrohe zaključujejo pripravljalni kamp pred sezono, eden od zadnjih treningov pa se je za sedmerico končal zelo slabo. Ob koncu vožnje jih je zbil avtomobil, ki je pokosil celo skupino kolesarjev, na srečo pa je bil razplet manj tragičen kot v podobnem primeru kolesarjev Giant Alpecina (posebej Johna Degenkolba) pred štirimi leti.

Podrobnosti še niso znane, iz ekipe še niso sporočili, zakaj je do nesreče prišlo, so pa potrdili, da je bilo v nesreči udeleženih sedem kolesarjev. Wilca Keldermana, Rudigerja Seliga in Andreas Schillinger so prepeljali v bolnišnico, Kelderman in Selig naj bi utrpela pretres možganov.

»Danes je med treningom prišlo do nesreče naših kolesarjev z avtomobilom. Wilco Kelderman, Rudiger Selig in Andreas Schillinger so v bolnišnici, vsi so pri zavesti. Wilco in Rudi imata pretres možganov, Andreas pa še čaka na rezultate preiskav,« so navedli v kratkem sporočilu ekipe.

Marcus Burghardt, Anton Palzer, Maximilian Schachmann in Michael Schwarzmann so bili prav tako udeleženi v nesreči, a so lahko pot nadaljevali s kolesom in so sami prišli nazaj do hotela. Sedmerica je sicer podaljšala trening še za dodatnih nekaj kilometrov, v skupini pa bi moral biti tudi Ide Schelling, ki pa se za »podaljšek« ni odločil in se je tako izognil nesreči.

Več podatkov o nesreči bo znanih v naslednjih dneh, po prvih informacijah sodeč pa bi se lahko za kolesarje Bore Hansgrohe končalo tudi precej slabše.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ