Kolesarji Adria Mobil začeli sezono z dvojno zmago

Kolesarji Adria Mobil začeli sezono z dvojno zmago
09.02.2018 AVTOR: D. Z.
Odlično so novo sezono začeli kolesarji Adrie Mobila. Prvo etapo na dirki po Severnem Cipru je dobil Jon Božič pred Gašperjem Katrašnikom.

Kolesarji Adrie Mobila so se po daljših pripravah v Turčiji preselili na Ciper. Tam so za spremembo od prejšnjih let tudi začeli tekmovalno sezono.

Zdaj je za njimi že prva etapa na dirki po Severnem Cipru. Dolga je bila 142 kilometrov. Potekala pa je od Girne do Lefkose. Kmalu po startu je prišlo do pobega deveterice kolesarjev. V tej ubežni skupini sta bila tudi Jon Božič in Gašper Katrašnik. Kolesarji so si privozili varno zalogo prednosti. Do odločilnega napada je prišlo 30 kilometrov pred ciljem. Takrat je pospešil Gašper Katrašnik. Kmalu je ostal sam in se je lahko veselil zaslužene zmage. Na drugo mesto se je prebil njegov kolega pri Adriji Moblu Gašper Katrašnik. Božič je zdaj vodilni v skupnem seštevku:

“Pobeg nama je zelo ustrezal, z Gašperjem sva sodelovala in si nabrala prednost petih minut. Po navodilih športnega direktorja sva se borila tudi za bonifikacije na letečih ciljih in tako sva pridobila še dodatnih šest sekund. V neki točki smo prednost povečali tudi na sedem minut. Športnemu direktorju sem rekel, da se počutim dobro in želim napasti, mojo željo je odobril, a le pod pogojem da napadem sam. Nekaj deset kilometrov pred ciljem sem se pridružil kolesarju ekipe Monkey Town, lepo sva sodelovala, nato pa sem se odločil za solo napad. Tekmec je odpadel, sam sem vozil do cilja v svojem ritmu in vse se je izšlo. Res lepa zmaga na prvi etapi, jutri pa je že nov dan in novi cilji, seveda želim majico pripeljati do cilja. Pravzaprav je to moja prva zmaga v članski kategoriji, kar mi veliko pomeni za nadaljevanje sezone. "

Zadovoljen je bil tudi športni direktor Srečko Glivar: “Dirko smo imeli ves čas pod nadzorom. Sam sem pričakoval manjše razlike in boj za sekunde na letečih ciljih. Izkazalo pa se je, da sta Katrašnik in Božič najboljša med ubežniki. Z napadalno vožnjo sta si privozila lepo izhodišče za nadaljevanje dirke. Jutri nas čaka maratonska 180 km dolga etapa z zahtevnim zaključkom dirke. ”

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ