Kolesarji Adrie Mobil uspešno, a tudi z nekaj smole začeli dirko po Madžarski

Kolesarji Adrie Mobil uspešno, a tudi z nekaj smole začeli dirko po Madžarski
12.05.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Tour de Hongrie

Vsako leto je dirka po Madžarski ena največjih v koledarju za kolesarje Adrie Mobil, letos je zasedba izjemna, saj je na štartu 11 ekip iz WorldToura, tudi Luka Mezgec z BikeExchangeom. Prva etapa je pripadla Olavu Kooiju.

Dirka po Madžarski (UCI 2.1) je petdnevna dirka, ki se bo odločala na ciljnem vzponu zadnje, 5. etape, pred tem pa nas čakajo štiri preizkušnje šprinterjev. V ekipi Adrie Mobil je tudi madžarski državni prvak Viktor Filutas, ki se je na domačih tleh želel dokazati, zato je šel v prvi etapi v beg.

S šprinti na letečih ciljih za bonifikacijske sekunde je prišel do šestega mesta generalno, je tudi tretji v seštevku gorskih ciljev, prvega v 1. etapi je Madžar celo dobil. Na zadnjem vzponu pa je izgubil stik s kolegi iz bega, glavnina ga je ujela, tik pred ciljem pa je nato nesrečno padel. Sicer so mu pripisali čas zmagovalca, a si je poškodoval ključnico in ni še znano, če bo Madžar danes lahko štartal.

Ekipe svetovne serije so ubežnike pričakovano ujele in sledil je boj močne šprinterske zasedbe. Luka Mezgec je spet opravil dobro delo za Dylana Groenewegna, ki pa se ni izkazal, končal je šele na 7. mestu. Najhitrejši je bil Olav Kooij, ki se v Jumbo Vismi razvija v prvovrstnega šprinterja.

Drugi je bil Elia Viviani, tretji pa Matthew Walls. Najboljši Slovenec je bil na koncu Tilen Finkšt, končal je na 18. mestu, za spletno stran Adrie Mobil pa je takoj po etapi povedal: »»Za nami je prva etapa dirke po Madžarski, ki je bila zelo zahtevna, glede na to, da na dirki nastopa 11 ekip World Toura. Ves čas smo lovili beg, na koncu je odločal ciljni sprint. Mislim, da sem se uvrstil okoli 15. mesta.«

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ