Kolesarji pozivajo UCI naj (spet) prepove uporabo disk zavor

Kolesarji pozivajo UCI naj (spet) prepove uporabo disk zavor
13.02.2017 AVTOR: D. Z.
Zveza profesionalnih kolesarjev (CPA) je pozvala Mednarodno kolesarsko zvezo naj spet prepove uporabo disk zavor.

Glavni predlog pri vsem skupaj pa je, da UCI disk zavore v prihodnosti uvede šele potem, ko bodo lahko vsi kolesarji naenkrat preizkušali te zavore.

Zveza kolesarjev je pismo na UCI poslala v nedeljo, vsebino pa so razkrili pri cyclingnews.com. V pismu so izrazili skrb, da je trenutno v glavnini prevelika razlika v zaviralnih lastnosti različnih zavor. Glede na podatke CPA naj bi bilo kar okrog 600 kolesarjev proti uporabi disk zavor. Predlani in lani so jih nekateri že uporabljali. Potem so preizkusno dobo prekinili, zdaj pa so spet dovolili uporabo disk zavor.

Nenazadnje sta do zmag z disk zavorami letos prišla že Tom Boonen in Marcel Kittel. Njune disk zavore so nekoliko manj ostre, diski so nekoliko bolj zavarovani. Pri CPA so zdaj sporočili, da UCI znova izvaja pritisk za uporabo disk zavor in da ne upošteva njihovega mnenja. Ena izmed rešitev, ki jo predlaga CPA je, da bi vsi kolesarji naenkrat uporabljali disk zavore. Torej, da bi vse ekipe vse svoje kolesarje opremile s takimi kolesi.

Seveda pa tak predlog predstavlja ogromno težavo. Nekateri proizvajalci koles v ponudbi sploh še nimajo disk zavor. Potem so tukaj še dirke. Na World Tour dirkah nastopa tudi nekaj Prokontinentalnih ekip, na manjših dirkah pa se tudi številne kontinentalne ekipe merijo z World Tour ekipami. Vsekakor bi za kontinentalne ekipe taka investicija pomenila ogromen zalogaj, če ne celo prevelikega.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ