Kolesarji pozor! Policija vas bo ostreje nadzirala!

Kolesarji pozor! Policija vas bo ostreje nadzirala!
11.06.2013 AVTOR: D. Z.
Policija bo v sklopu preventivne akcije "Kolesarji, previdno naokrog!" vse do nedelje poostreno nadzirala kolesarje. Več v nadaljevanju!

Najpogosteje v nesreče vpleteni starejši kolesarji
Statistični podatki kažejo, da so v prometnih nesrečah najpogosteje udeleženi starejši kolesarji, zlasti starejši od 65 let, saj so pogosto premalo pozorni na vozila, ki jih prehitevajo, slabše slišijo, vidijo in počasneje ustrezno reagirajo. Starostne spremembe vključujejo tudi zmanjšano sposobnost okrevanja po težjih poškodbah. To seveda nikakor ne pomeni, da starejši ljudje ne smejo kolesariti. Vendar pa svetujemo: 
Naj bodo odgovorni in naj upoštevajo svoje sposobnosti ter sedejo na kolo le takrat, ko so prepričani, da so resnično sposobni varne udeležbe v cestnem prometu.

"Kolo je eno najbolj priljubljenih prevoznih sredstev. Za otroke je tudi igralo, odrasli pa ga čedalje pogosteje uporabljajo ne le za prevoz, temveč tudi za rekreacijo. Vendar pa moramo pri kolesarjenju dobro poskrbeti za svojo varnost, saj so kolesarji poleg pešcev najbolj ogrožena in izpostavljena skupina prometnih udeležencev," so med drugim zapisali na spletni strani policija.si.

Dodali so še, da so vozniki koles v najhujših prometnih nesrečah v več kot polovici primerov povzročitelji nesreče. Potem pa so našteli razloge, zakaj kolesarji najpogosteje povzročijo prometne nesreče.

To je zaradi nepravilne strani in smeri vožnje (vozijo preblizu roba vozišča ali celo po nasprotni polovici), vožnje pod vplivom alkohoa, neupoštevanja pravil o prednosti (največkrat na križiščih, saj pozabljajo, da tamkajšnji "stop" znak ali znak "križišče s prednostno cesto" velja tudi zanje, in ne le za voznike motornih vozil, in zato, ker hitrosti ne prilagodijo stanju in lastnostim ceste, še posebej na posameznih odsekih cest z večjim naklonom.

Vseeno niso pozabili poudariti, da so kolesarji tudi žrtve drugih udeležencev v cestnem prometu, največkrat prehitrih voznikov in tistih, ki vozijo pod vplivom alkohola. "Dejstvo je, da so kolesarji manj varni v cestnem prometu kot drugi udeleženci v cestnem prometu. Predvsem so slabše vidni, njihova vidnost pa je obratno sorazmerna s hitrostjo vožnje," so še zapisali na spletni strani policija.si, kjer so dodali še nekaj nasvetov, kako naj se kolesarji obnašajo v prometu:

*Bodite pozorni na prometno signalizacijo (prometne znake) in jih upoštevajte!
*Na mestih, kjer promet ureja semafor, morate upoštevati svetlobne znake.
*Ne vozite pod vplivom alkohola! Pred spremembo smeri vožnje večkrat poglejte, kaj se dogaja za vami, ter pravočasno in odločno nakažite svoj namen.
*Upoštevajte pravila prednosti, ki veljajo za kolesarje v križiščih, še posebej tam, kjer so označene kolesarske steze.
*Vozite po kolesarski stezi in kolesarskem pasu ali poti.
*Vedno uporabljajte le površino, ki je namenjena kolesarjem (označena s prometnimi znaki in talnimi označbami). Po takšnih površinah morate voziti po desni kolesarski stezi glede na dovoljeno smer vožnje, na dvosmerni kolesarski stezi pa po desni strani steze.
*Če ni kolesarske steze ali pasu, vozite ob desnem robu vozišča v smeri vožnje, in sicer čim bliže robu (ne več kot en meter od roba) vozišča.
*Ponoči in ob zmanjšani vidljivosti morate imeti na sprednjem delu kolesa prižgano belo luč za osvetljevanje ceste, na zadnji strani kolesa pa rdečo pozicijsko luč. Tu mora biti nameščen še rdeč odsevnik, na obeh straneh pedalov morate imeti rumene ali oranžne odsevnike, na kolesih pa rumene ali oranžne bočne odsevnike.
*Če vozite v skupini kolesarjev, vozite drug za drugim. Izjemoma, če je pot dovolj široka, lahko dva kolesarja vozita vzporedno.
*Kolesarji, ki imajo licenco Kolesarske zveze Slovenije, lahko vozijo v skupini, ki jo morajo sestavljati najmanj štirje kolesarji.
*Promet skrbno opazujte, predvidevajte ravnanje drugih udeležencev. Še posebej pozorni bodite na vozila, ki vas dohitevajo in prehitevajo.
*V križiščih bodite še posebej previdni, z roko odločno nakažite smer in se prepričajte, ali so vas opazili. Če je situacija nejasna, raje sestopite s kolesa in pojdite čez križišče peš.
*Da vas bodo drugi udeleženci v cestnem prometu, pešci in vozniki, hitreje opazili, uporabljajte zvonec. Ponoči poskrbite, da boste še bolj vidni (obvezne so luči, odsevniki, priporočljiva svetla oblačila).
*Prtljago vozite v za to namenjeni košarici ali pritrjeno na prtljažniku. Roke imejte proste za vodenje krmila in nakazovanje smeri.
*Nikoli ne smete: krmila kolesa izpuščati iz rok, dvigniti nog s pedal, voditi, vleči ali potiskati drugih vozil, pustiti se vleči ali potiskati, prevažati predmetov, ki bi vas ovirala pri vožnji, voziti drugih oseb, razen če je z zakonom določeno drugače.
*Če je treba, za svojo varnost raje ustavite in pustite vozilo/a mimo. Vaše kolo naj bo redno vzdrževano in tehnično brezhibno. V obvezno opremo kolesa sodijo zvonec, luč za osvetljevanje ceste, zadnja rdeča luč, zadnji rdeči odsevniki, rumeni odsevniki v pedalih, brezhibna zadnja in prednja zavora, bočni odsevniki.
*Priporočljivo je na kolesu imeti: distančnik z odsevom, ščitnik verige, blatnike, ustrezne pnevmatike, ustrezen sedež, ogledalo. Čelada: Kolesar, mlajši od 14 let, mora med vožnjo nositi na glavi pripeto atestirano zaščitno čelado, enako pa velja tudi za otroka, ki se na kolesu vozi kot potnik.
*Čelado priporočamo tudi odraslim kolesarjem, čeprav ni predpisana.

Prav posebna pravila pa veljajo za otroke:
*Kolo sme samostojno v prometu na cesti voziti otrok, star najmanj osem let, ki ima pri sebi veljavno kolesarsko izkaznico, in oseba, ki je starejša od 14 let.
*Za vožnjo kolesa se otroci usposobijo ter opravijo kolesarski izpit in dobijo kolesarsko izkaznico v osnovni šoli, ki jo obiskujejo.
*Otrok do 14. leta, ki nima opravljenega kolesarskega izpita, sme voziti kolo v cestnem prometu le v spremstvu polnoletne osebe, ki lahko ob upoštevanju prometnih razmer spremlja največ dva otroka.
*Otrok do 6. leta sme voziti kolo le na pešpoti ali v območju za pešce, v spremstvu polnoletne osebe pa tudi v območju umirjenega prometa.
*Kolesar, mlajši od 14 let, mora med vožnjo nositi na glavi pripeto atestirano zaščitno čelado, enako pa velja tudi za otroka, ki se na kolesu vozi kot potnik.
Značke: Cestno
Komentarji
hybrid 11.06.2013 13:57

"Nikoli ne smete: krmila kolesa izpuščati iz rok,

Roke imejte proste za vodenje krmila in nakazovanje smeri."

Briljantno!

Ban 11.06.2013 14:04

*Če vozite v skupini kolesarjev, vozite drug za drugim. Izjemoma, če je pot dovolj široka, lahko dva kolesarja vozita vzporedno.

In kakšna je ta zadostna širina?

chepson 11.06.2013 14:05
@Ban:

*Če vozite v skupini kolesarjev, vozite drug za drugim. Izjemoma, če je pot dovolj široka, lahko dva kolesarja vozita vzporedno.

In kakšna je ta zadostna širina?

ha ha na avtocest

felx 11.06.2013 14:11

"Kolesarji, ki imajo licenco Kolesarske zveze Slovenije, lahko vozijo v skupini, ki jo morajo sestavljati najmanj štirje kolesarji."

A če nimam licence, lahko grem na celjsko rundo?

hybrid 11.06.2013 14:20

Lahko greš, če te ustavijo imaš možnost, da polovično štartnino poravnaš v 8 dneh. Po osmih dneh pa samo še v celoti.

vrhi 11.06.2013 14:26

Avtomobiliste so že malo umirili zaradi hitrosti,sedaj se je pa treba spravit še na "šibkejši člen",sicer pa tukaj v Celu imamo enega zelo zagretega policista ki nas ima "zelo rad".. že dalj časa. (J...ič.)zapečateno

andrej74 11.06.2013 14:30
@vrhi:

Avtomobiliste so že malo umirili zaradi hitrosti,sedaj se je pa treba spravit še na "šibkejši člen",sicer pa tukaj v Celu imamo enega zelo zagretega policista ki nas ima "zelo rad".. že dalj časa. (J...ič.)zapečateno


Nisem prepričan će se nisi zatipkal,v zadregi tako kot se je to zgodilo meni.smeh

lancearmstrong 11.06.2013 14:30

Vrhi važn da mamo licenco pa si lahk pojemo
niko nam ništa ne može jači smo od sudbinekaže jezik

mediterano 11.06.2013 14:35

Dokler so kolesarske steze bolj njiva kot pa to, kar je njihov namen, je veliko teh nasvetov čista glupost.

fuego 11.06.2013 14:44

Najprej naj uredijo kolesarske poti. Še vedno so polne peska, delcev stekla... sem si enkrat že predrl zračnico na tak način. Sem se zadnjič hotel peljat po kolesarski od Podčetrtka proti Bistrici ob Sotli. Pa to je živa katastrofa. Pesek, blato, vejevje... sem si že po 500m premislil in zavil raje nazaj na cesto. Da ne govorimo o tem kolikokrat mi je že kak avtomobilist zaprl pot. Zadnjič , ko sem se peljal proti Lopati me je prehitel voznik lokalnega avtobusa mi potrobil in se je zanalašč peljal čisto blizu mene. In to profesionalni šofer. Da ne govorim o tem, da mi je v rondoju pri Podlogu en ata pripeljal kar v rondo in me skoraj zbil.... So pa policaji res v akciji... zadnjič sem se peljal z avtom čez Zadoborovo in me je na koncu ustavil in rekel, da imajo pregled prometa...tak da neki bo na tem.

matjaz1 11.06.2013 16:37

Veliko napisanega je res, včasih pa je vseeno fajn, da bi prvo pred svojim pragom pometli.

Nehajmo vedno odgovornosti prelagat na druge. Peljte se po Celovški, Tržaški, Dunajski... pa boste videli koliko se jih pelje v nasprotno smer oz. saj to že veste. 

Ko smo pa sami žrtve, pa ko nam kak kolesar špegelna avtu razbije pa je vse narobe, žal je slovenska kultura v prometu takšna. In to ne glede na to ali si voznik kolesa, avta ali pešec - brez izjeme. Takoj, ko je pi... pokažemo s prstom takoj na druge.

Tisti, ko je brezobrazen za volanom je tak tudi na biciklu, mopedu ali pa peš.

 

hybrid 11.06.2013 17:29

Jaz povsod kjer so parkirani avtomobili se raje vozim 1.5m stran. Nikoli ne veš kdaj se bodo odprla vrata na "onostranstvo." Lep primer je nesreča Mirana Rudana in kolesarske.

mediterano 11.06.2013 18:24
@fuego:

Najprej naj uredijo kolesarske poti. Še vedno so polne peska, delcev stekla... sem si enkrat že predrl zračnico na tak način. Sem se zadnjič hotel peljat po kolesarski od Podčetrtka proti Bistrici ob Sotli. Pa to je živa katastrofa. Pesek, blato, vejevje... sem si že po 500m premislil in zavil raje nazaj na cesto. Da ne govorimo o tem kolikokrat mi je že kak avtomobilist zaprl pot. Zadnjič , ko sem se peljal proti Lopati me je prehitel voznik lokalnega avtobusa mi potrobil in se je zanalašč peljal čisto blizu mene. In to profesionalni šofer. Da ne govorim o tem, da mi je v rondoju pri Podlogu en ata pripeljal kar v rondo in me skoraj zbil.... So pa policaji res v akciji... zadnjič sem se peljal z avtom čez Zadoborovo in me je na koncu ustavil in rekel, da imajo pregled prometa...tak da neki bo na tem.

Se strinjam, tisti del od Podčetrtka je živa katastrofa, se včasih vozim tam, ker imam tam vikendico, pa z ženo včasih tam preživiva kakšen vikend. Nič boljše niso kolesarske poti pri nas v Pomurju, razen redkih redkih izjem. Povečini pa so to bolj traktorske poti kot pa kolesarske; umazane in zasvinjane od zemlje, gnoja, šodra itd... Ali ni tistim, ki tako zasvinjajo ceste, predpisano počistiti kolesarske poti, kakor je potrebno počistiti avtomobilske ceste? In tako so te "kolesarske poti" zaradi svoje kvalitete bolj nevarne od cest. Da o tisti "kolesarskih poteh",  ki so speljane po pločnikih niti ne govorim, ker te so pa še veliko bolj katastrofalne!!!

Zajebanec 11.06.2013 19:04

pizda imamo mi tukaj srečo,da smo doma zraven A meje,do granice se ravno fajn segreješ,potem pa se pelješ brez skrbi,da bi te kter policaj podjebaval brezveze,pa tudi vozniki avtomobilov so veliko prijaznejši do kolesarjev...kul

Primož Hočevar 11.06.2013 19:11
@Zajebanec:

pizda imamo mi tukaj srečo,da smo doma zraven A meje,do granice se ravno fajn segreješ,potem pa se pelješ brez skrbi,da bi te kter policaj podjebaval brezveze,pa tudi vozniki avtomobilov so veliko prijaznejši do kolesarjev...kul

Isto pri nas, pri fašistih je zgleda tako kot pri vas pri nacistih. So dosti bolj kulturni, uglajeni, prijazni za razliko od te Jugoslavije, ki so jo napravili partizani s Titom na čelu ane?
darko56 11.06.2013 19:14

sam se velikokrat sprašujem, kako je mogoče, da je voznik, ki je dopoldne šofer avtomobila, popoldne pa rekreativni kolesar, lahko tako neuvideven udeleženec v prometu?!


areh 11.06.2013 19:16
@fuego:

Najprej naj uredijo kolesarske poti. Še vedno so polne peska, delcev stekla... sem si enkrat že predrl zračnico na tak način. Sem se zadnjič hotel peljat po kolesarski od Podčetrtka proti Bistrici ob Sotli. Pa to je živa katastrofa. Pesek, blato, vejevje... sem si že po 500m premislil in zavil raje nazaj na cesto. Da ne govorimo o tem kolikokrat mi je že kak avtomobilist zaprl pot. Zadnjič , ko sem se peljal proti Lopati me je prehitel voznik lokalnega avtobusa mi potrobil in se je zanalašč peljal čisto blizu mene. In to profesionalni šofer. Da ne govorim o tem, da mi je v rondoju pri Podlogu en ata pripeljal kar v rondo in me skoraj zbil.... So pa policaji res v akciji... zadnjič sem se peljal z avtom čez Zadoborovo in me je na koncu ustavil in rekel, da imajo pregled prometa...tak da neki bo na tem.

Po Celju so kolesarske steze sedaj čiste-se sam vozim po njih brez problema. Za vožnjo s kolesom,naprimer po Mariborski, Kerstnikovi ali pa Dečkovi cesti po avtomobilskem voznem pasu,si bo treba kej drugaga zmislit kot umazano kolesarsko stezo...zunaj, ob glavnih cestah(kot omenjaš Podčetrtek-Imeno)je pa res kar nekaj peska po stezi...

lpA

Jaromir 11.06.2013 19:16

ma podjebaval bodo itak tanajbolj opremljene in tiste ki vejo kako se vozi, tudi če gre malo več kot 10 na uro. Une že napol senilne amme in ate, ki vintalajo skoraj po sredi ceste pa rajši ne, ker lahko še koga infarkt. Potelj je pa preveč papirjev za nspisat. Al pa bože ne daj se lotit tistih ki vozijo po napačni strani...

fuego 11.06.2013 20:04
@areh:
@fuego:

Najprej naj uredijo kolesarske poti. Še vedno so polne peska, delcev stekla... sem si enkrat že predrl zračnico na tak način. Sem se zadnjič hotel peljat po kolesarski od Podčetrtka proti Bistrici ob Sotli. Pa to je živa katastrofa. Pesek, blato, vejevje... sem si že po 500m premislil in zavil raje nazaj na cesto. Da ne govorimo o tem kolikokrat mi je že kak avtomobilist zaprl pot. Zadnjič , ko sem se peljal proti Lopati me je prehitel voznik lokalnega avtobusa mi potrobil in se je zanalašč peljal čisto blizu mene. In to profesionalni šofer. Da ne govorim o tem, da mi je v rondoju pri Podlogu en ata pripeljal kar v rondo in me skoraj zbil.... So pa policaji res v akciji... zadnjič sem se peljal z avtom čez Zadoborovo in me je na koncu ustavil in rekel, da imajo pregled prometa...tak da neki bo na tem.

Po Celju so kolesarske steze sedaj čiste-se sam vozim po njih brez problema. Za vožnjo s kolesom,naprimer po Mariborski, Kerstnikovi ali pa Dečkovi cesti po avtomobilskem voznem pasu,si bo treba kej drugaga zmislit kot umazano kolesarsko stezo...zunaj, ob glavnih cestah(kot omenjaš Podčetrtek-Imeno)je pa res kar nekaj peska po stezi...

lpA

Po Mariborski in Kersnikovi se ne vozim s specialko. Se strinjam, da je ob Mariborski lepa kolesarska pot samo me tu pot nikoli ne zanese. Po Kersnikovi je proti centru tudi dovolj široka pot,  kontra od bolnice do Dečkove pa spet katastrofa. So jo kar stisnal med drevesa, na onem delu proti podvozu je kar skupen ozek pločnik za kolesarje in pešce, da ne govorim kako nevarno je pri Stritarjevi, kjer ti avti ponavadi zaprejo pot, ker ne vidijo na levo. S specialko se tu že ne bi vozil po ˝kolesarski˝. Dečkovo pa uporabljam, samo so spet včasih problematični pešci ali stari ateji, ki se peljejo kar po sredi namesto ob robu, pa še nekateri komaj držijo ravnotežje in jih kar maje levo desno. Proti Ostrožnem je tudi slabo spucana, proti jezeru pa so spet nardil kar skupaj za pešce in kolesarje, zato se proti jezeru tut raje peljem po cesti, ker to je pa najbolj prometna pot, kjer vedno mrgoli pešcev in tekačev. Kar hočem povedat je to, da naj najprej uredijo infrastrukturo potem pa naj kaznujejo. Ravno zadnjič sem imel tehnični pregled in plačal 85? za cestni sklad. Me zanima kam gre ta denar? Za pokrivanje zgub , ki jih prinaša železnica. Treba bi blo vse tuje tovornjake, ki delajo gužvo na avtocestah na vlake, pa bi imele železnice delo, denar pa bi se porabil za sanacijo cest, ki so ravno zaradi tovornega prometa čisto uničene.

R0k 12.06.2013 15:02

Toliko o tem koga je treba nadzirat...

www.zurnal24.si/trcil-v-avto- ker-ga-je-izsilila-clanek-1965 97

DusanK 12.06.2013 15:28

...potem pa so našteli razloge, zakaj kolesarji najpogosteje povzročijo prometne nesreče:
vozijo preblizu roba vozišča

 

...kjer so dodali še nekaj nasvetov, kako naj se kolesarji obnašajo v prometu:
Če ni kolesarske steze ali pasu, vozite ob desnem robu vozišča v smeri vožnje, in sicer čim bliže robu (ne več kot en meter od roba) vozišča.

zapečateno

mastif 12.06.2013 16:46
@darko56:

sam se velikokrat sprašujem, kako je mogoče, da je voznik, ki je dopoldne šofer avtomobila, popoldne pa rekreativni kolesar, lahko tako neuvideven udeleženec v prometu?!


Preko prvomajskih praznikov bil precej na cesti in opazil, da praktično 3/4 Slovenije tovori kolesa na avtomobilu. Zaključek opazovanja, da skoraj cela Slovenija kolesari. Ko sem na kolesu tega ne opazim, saj se me prehiteva preblizu, izsiljuje prednost, na vsakem koraku kaže nestrpnost,.....
Tako da se tudi sam sprašujem kam izginijo vsi tisti kolesarji.
Je pa razlika med prekrški, ki jih delamo "resni" kolesarji in ostali kolesarji. "Resni" kolesarji velikokrat vozijo vštric in dostikrat (če je varno) peljejo v rdečo luč na semaforju in seveda večino ne vozi po kolesarskih stezah. Ostali (priložnostni) kolesarji vozijo po kolesarskih stezah (v obe smeri), pločnikih (v obe smeri), cesti (cik-cak z mobitelom v roki), vozijo v rdečo (tudi ko ni varno) v glavnem so veliko bolj nepredvidljivi, kot ostali.  Pa ne me sedaj preveč skritizirat, to so samo opažanja ki sem jih opazil, ko sem (skoraj) vsak dan v letu na kolesu....
Sedaj pa nagradno vprašanje, do katerih kolesarjev so vozniki bolj nestrpni? ;) 

Atorz 12.06.2013 17:05

Mah, naslednji teden pa spet vse po starem. Da ne omenjam policaja, ki mi je zatežil zaradi znaka, ki ga je videl samo on... Po zabavni debati je končal z argumentom: bogi on, ker ne more domov k ženi in otrokom, ampak mora podaljšat izmeno, če me slučajno povozijo... bljak

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ