Kolesarji protestirali zaradi mraza, organizatorji niso popustili

Kolesarji protestirali zaradi mraza, organizatorji niso popustili
06.02.2015 AVTOR: D. Z.
Vreme po Evropi do kolesarjev vsekakor ni prijazno. In na etapni dirki Etoile de Besseges so kolesarji vsaj nekoliko povzdignili glas. A zaman.

Na etapni dirki prve kategorije Etoile de Besseges je bila na sporedu druga etapa. Prvo je dobil Kris Boeckmas, sicer član moštva Lotto Soudal. Tudi drugo etapo so kolesarji odpeljali. Dobil jo je Roy Jans, sicer član moštva Wanty Groupe Gobert. A prav v tej etapi so kolesarji pokazali, kaj si mislijo o organizaciji takega dogodka v nevzdržnih vremenskih razmerah.

Temperature so se spustile krepko po nič stopinj celzija. Kolesarje pa je še dodatno oviral veter. Zato so se kolesarji prvič ustavili že po petih kilometrih dirkanja. Iz protesta. Organizatorji pa se niso pustili prepričati. In sledil je nov protest. Po prevoženih 55 kilometrih. Ker tudi ta ni pomagal, so kolesarji nestrinjanje izrazili še slaba dva kilometra kasneje.

A organizatorji niso popustili in kolesarji so odpeljali celotno, skoraj 156 km dolgo etapo, ki jo je v kraju Les Fumades, kot že rečeno, dobil Roy Jans. Res pa je, da so kolesarji na cilj prišli po ure počasneje od preračunane najpočasnejše časovnice. Sicer pa smo bili v bližnji preteklosti že priča podobnim razmeram, ko so dirke ravno tako izpeljali. Spomnimo se Gira in etape čez Stelvio, pa klasike Milano- Sanremo …

Prihod na cilj 2. etape
 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ