Kolesarji RadioShacka ostali brez plač

Kolesarji RadioShacka ostali brez plač
29.06.2012 AVTOR: D. Z.
V moštvu RadioShack Nissan gre očitno vse narobe. Ni rezultatov, Bruyneel je vnesel nemir med brata Schleck in predvsem Jakoba Fuglsanga, zdaj pa naj bi nekateri kolesarji ostali brez plač.

Vsaj trije kolesarji moštva RadioShack Nissan so se na Mednarodno kolesarsko zvezo pritožili, ker jim pri moštvu RadioShack Nissan niso izplačali plač. Da so se kolesarji obrnili na UCI je potrdil tudi predstavnik za stike z mediji pri krovni organizaciji Enrico Carpani.

Kateri kolesarji so to, zaenkrat še ni znano, vendar je švicarski časopis Blick poročal, da so nekateri kolesarji ostali brez majskih plač. To je lahko tudi dovolj velik razlog, da lahko UCI sicer zvezdniško ekipo tudi kaznuje. Medtem je Jakob Fuglsang že razkril novo podrobnost.

Danec je bil zelo užaljen, ker ga Johan Bruyneel ni uvrstil med deveterico kolesarjev, ki bodo v soboto na startu dirke po Franciji. Kasneje je povedal, da razmišlja o zamenjavi ekipa. Vendar je jasno, da bi rad dirkal in nabiral točke, ki bi mu na koncu sezone dvignile ceno.

Vendar je Fuglsang razkril, da mu je Bruyneel v pogovoru dal jasno vedeti, da ga na največje preostale dirke ravno tako ne bo poslal. S tem bo Fuglsang ostal brez možnosti za nabiranje točk v Pro Touru. Poleg tega je Bruyneel spet vpleten v dopinško afero, povezano z Lanceom Armstrongom, ki jo je tokrat sprožila Ameriška protidopinška agencija.

Belgijca zato na Touru sploh ne bo. Tam ne bo niti njihovega prvega moža za tritedenske dirke Andyja Schlecka, za katerim je zares slaba sezona. Poleg tega pa se je pri padcu na dirki Criterium du Dauphine še poškodoval, tako da se je moral odpovedati nastopu na slovitem Touru.

foto: sirotti
vir: velonation.com

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ