Kolesarji v boju s hudim mrazom, snegom in dežjem

Kolesarji v boju s hudim mrazom, snegom in dežjem
27.04.2017 AVTOR: D. Z.
Mraz, dež, celo sneg in skrajšana etapa na dirki po Romandiji. Zmagal je Kung, Primož Roglič ostaja na četrtem mestu, vodi Felline.

Na dirki po Romandiji je za kolesarji skrajšana druga etapa. Ko so udeleženci dirke prišli na sprva predviden start v Champeryju, je postalo jasno, da se od tam ne bodo mogli podati na skoraj 160 kilometrov dolgo pot.

Bilo je namreč mraz, snežilo je … Kolesarji pa bi se morali takoj na začetku spustiti v dolino. Organizatorji so se zato odločili, da etapo skrajšajo za 22,3 km. Kolesarji so tako startali v Aiglu, do cilja v kraju Bulle pa jih je ločilo 136 kilometrov. Premagati so morali tudi tri kategorizirane vzpone. To je bila prva izmed dveh priložnosti za sprinterje.

Takoj po startu pa je napadla četverica kolesarjev. To so bili Armee, Kung, Grivko in Veuchelen. Po 30 kilometrih bega, in potem ko je Armee dobil prvi gorski cilj tretje kategorije so imeli ubežniki dobrih pet minut prednosti pred glavnino. V glavnini je v zaključku prišlo tudi do padcev. Odstopiti je moral Warren Barguil. Ob vstopu v mesto, ki je gostilo cilj, so morali kolesarji premagati še 20 kilometrov dolg krog.

Ubežniki pa so ohranili še dve minuti in pol prednosti, tako da so lahko celo upali na uspeh. Štiri kilometre pred ciljem je napadel Grivko, sledil je protinapad Kunga in tako sta v ospredju ostala sama. V zadnjem kilometru sta pričela s taktiziranjem, saj sta imela še vedno dovolj prednosti pred ostalimi. Kung je sprint sicer začel na prvem mestu, a je imel dovolj moči za zmago.

Grivko se je moral zadovoljiti z drugim mestom. Glavnina je preostala kolesarja ujela in tako je sledil sprint za tretje mesto. Z 20 sekundami zaostanka je to mesto osvojil Sonny Colbrelli. Najboljši izmed štirih Slovencev je bil Primož Roglič na 20. mestu. Fabio Felline je obdržal vodstvo v skupnem seštevku. Roglič je z devetimi sekundami zaotanka četrti. Simon Špilak je 26., Jani Brajkovič 67. in Kristijan Koren 87.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ