Kolesarji v novih barvah: Koren, Gazvoda, Jarc in svetovni prvak

Kolesarji v novih barvah: Koren, Gazvoda, Jarc in svetovni prvak
13.01.2013 AVTOR: D. Z.
V Los Angelesu so na predstavitvi kluba razkrili tudi dres moštva Cannondale, kjer vozi Kristjan Koren. Znano pa je tudi, kakšna bo majica svetovnega prvaka Phillipea Gilberta.
Gazvoda in Champion System

Gregor Gazvoda je bil v sezoni 2012 član francoskega moštva Ag2r-La Mondiale. V letošnji sezoni pa je postal član, kot se pri ekipi radi pohvalijo, edine azijske Prokontinentalne ekipe. Pogodbo je podpisal s moštvom Champion System.

Kot lahko vidite po napisu na dresu, bodo kolesarji vozili kolesa Fuji, oprema pa bo Sram. Barve dresa pa so modro-bele z dodatkom oranžne na bokih in rokavih.

Koren in "zeleni" Cannondale
Dolgo časa so nas pustili čakati. Potem, ko se je Liquigas povsem umaknil iz kolesarstva, je bilo jasno, da bo Cannondale prevzel moštvo, a vse do danes so uspešno skrivali, kakšne drese bodo njihovi kolesarji uporabljali v letu 2013. Nekateri največji zvezdniki so bili prisotni na predstavitvi ekipe v Los Angelesu, medtem ko se drugi v miru pripravljajo v toplejših krajih.


A zdaj je jasno, po kakšnih barvah bomo kolesarje z ameriškim sponzorjem prepoznali v sezoni 2013. Zelena barva še vedno prevladuje, tudi modra je še opazna. Nekoliko več je bele, vidne pa so tudi črne črte in črn ovratnik. Največji napis pripada glavnemu sponzorju, torej Cannondaleu. Na rokavih je viden napis SIDI, ki ekipo opremlja s čevlji, viden pa je tudi napis proizvajalca dresov, Sugoi.

Glavni mož ekipe bo Peter Sagan, na etapnih dirkah pa bodo v moštvu veliko pričakovali predvsem od Ivana Bassa, ki bo nastopil na Giru in Vuelti, in Morena Moserja. Kristjan Koren bo tudi letos prvi del sezone posvetil pripravam na aprilske enodnevne klasike, sezono pa bo začel februarja na dirkah v Omanu in Katarju. Trenutno je na Kanarskih otokih.

BMC in dres svetovnega prvaka
Predstavilo pa se je tudi zvezdniško, in v primerjavi s Cannondaleom tudi precej bogatejše moštvo BMC Racing Team. Tu kolesarijo taki zvezdniki, kot so Philippe Gilbert, Thor Hushovd, Cadel Evans, Tejay van Garderen, Taylor Phinney, Alessandro Ballan … Pri moštvu so predstavili glavne cilje sezone.

Osredotočili se bodo na enodnevne klasike, medtem ko se bosta pripravam na dirko po Franciji posvetila van Garderen (lani najboljši mlad kolesar in peti v skupnem seštevku) in zmagovalec Toura 2011 Evans. Kar se dresov tiče, bodo kolesarji tega moštva še vedno prepoznavni po rdeče-črni različici, kjer je jasen napis – BMC Switzerland.

Team NetApp Endura in Blaž Jarc
Predstavljamo vam tudi dres moštva Team Netapp-Endura. Govorimo o letos združeni ekipi. Dva sponzorja sta skupila skupaj, v tem ekipi pa bo vozil tudi Blaž Jarc. Lani smo ga lahko prepoznali, ko je nosil modro-beli dres moštva NetApp, letos pa bo ta dres nekoliko drugačne barve. Prevladovala bo črtna, modro-beli pa bodo rokavi.

Na črnem delu dresa bosta napisa Endura, na belem delu pa bo prevladoval napis NetApp. Če nam je že po imenih prej omenjenih ekip jasno, kakšna kolesa bodo kolesarji vozili, potem naj povemo, da bo Jarc letošnjo sezono odpeljal na kolesih znamke Fuji.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ