Kolesarke BTC-ja na Vuelti zaključujejo sezono

Kolesarke BTC-ja na Vuelti zaključujejo sezono
05.11.2020 AVTOR: N. Gr., foto: BTC

S tridnevno kolesarsko dirko svetovne serije Cerazit Madrid Challenge se zaključuje tudi ženska sezona dirkanja na najvišjem nivoju, na štartu bodo tudi kolesarke ekipe Ale BTC Ljubljana.

Kolesarke italijansko - ljubljanske ekipe so bile zadnje tri tedne odsotne s tekmovanj, saj se je v njihovi sredini razširila okužba s koronavirusom, tako da jih je čakal prisilni počitek še pred koncem sezone.

V Španiji jih čaka še zadnja priložnost v letošnji sezoni, da se pomerijo s konkurenco na najvišjem nivoju. Prireditelji Vuelte so letos prvič kolesarkam pripravili tridnevno dirko, ki se bo končala v nedeljo v Madridu, pred prihodom moškega pelotona.

Foto: La Flamme Rouge/PCS

Jutri v prvi etapi kolesarke čaka šprinterska preizkušnja, v soboto bo na sporedu kronometer, ki bo odločal o končni zmagovalki, v nedeljo pa še ena šprinterska etapa v Madridu.

Barve Ale BTC Ljubljana bodo branile Marta Bastianelli, Maaike Boogaard, Urša Pintar, Eugenia Bujak, Eri Jonamine in Anna Trevisi. Prenos nedeljske etape bo od 11. ure dalje tudi na Eurosportu.

Celotno štartno listo najdete tukaj - https://www.procyclingstats.com/pdf/startlist.php?id=247356&option=flags

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ