Kolesarke ekipe BTC City Ljubljana prebile led na Nizozemskem, povratek Vosove

Kolesarke ekipe BTC City Ljubljana prebile led na Nizozemskem, povratek Vosove
14.03.2016 AVTOR: Matej Zalar
Kolesarke slovenske ekipe so nastopile na dveh enodnevnih dirkah na Nizozemskem, kjer pa se v zahtevnih razmerah niso najbolje znašle.

V soboto je BTC-jevke čakala druga letošnja dirka World Tour koledarja, na Nizozemskem so štartale na dirki Ronde Van Drenthe. Na štartu je bilo 22 ekip, pred kolesarkami je bilo kar dolgih 140 kilometrov dirkanja, začinjenih s tlakovanimi odseki in vetrom.

Ozke ceste in odseki s kockami so takoj poskrbeli za veliko selekcijo, že po prvem odseku sta v prvi skupini ostali le Eugenia Bujak in Urša Pintar. V glavnini sta dirko tudi končali, Bujakova na 39. mestu in Pintarjeva kot 61. Za zmagovalko Chantal Blaak sta zaostali slabi dve minuti.

Članica ekipe Boels - Dolmans Cycling Team je zmago slavila po šprintu ubežne trojice, za njo sta zaostali Gracie Elvin in Trixi Worrack. Ostale članice ekipe BTC City Ljubljana zaradi prevelikega zaostanka dirke niso končale.

Nedeljska dirka Drentse Acht van Westerveld je bila za žensko kolesarstvo še bolj posebna. Po celoletni odsotnosti je svoj povratek v karavno le dočakala Marianne Vos. Odlična Nizozemka si je lani januarja poškodovala tetivo in izgubila celotno sezono 2015, v nedeljo pa je z 10. mestom oznanila, da se počasi vrača med najboljše. Na olimpijskih igrah, glavnem cilju sezone, bo nedvomno spet krojila razplet povsem pri vrhu.

Dirka je bila sicer dolga 140.5 kilometra, tako kot v soboto pa so razplet krojile ozke ceste na severu Nizozemske. Zaradi mnogih pospeševanj se je skupina razbila na več majhnih delov, žrtve padcev so bile tudi kolesarke BTC-ja. V prvi zasledovalni skupini je ostala le Jelena Erić, ki je z dvema minutama zaostanka končala na 31. mestu.

Zmagala je Leah Kirchmann, ki brani barve ekipe Liv Plantur, na oder za zmagovalke pa sta stopili še Christine Majerus in Anouska Koster. 

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ