Kolesarska avantura v Tuniziji

Kolesarska avantura v Tuniziji
27.09.2013 AVTOR: Matej Zalar
Desert Soul vabi na kolesarjenje po obrobju puščave v Tuniziji - skozi hladne oaze, čez slana jezera in okoli peščenih sipin. Pridruži se tudi ti!

Kolesarska avantura v Tunizijo

17.-29. 11. 2013
13 dni, 4 noči v kampu, 2 polpenziona v hotelu 4****, 6 noči v mobilnem kampu Desert Soul v puščavi, prevoz koles v Tunizijo in nazaj, asistenca v puščavi, letalski prevoz Benetke–Tunizija–Benetke, nezgodno zavarovanje. Do 700 km na kolesu po različnih podlagah.

Cena ob 14 prijavljenih potnikih: 930 EUR na osebo + letalski prevoz (predvidoma 360 eur na osebo).
Podrobnosti: www.desertsoul.com.
Informacije: info@desertsoul.com
Prijava: info@abctour.si 

 

Novembra se bomo z ekipo Desert Soul podali na kolesarsko avanturo v Tuniziji, kjer nas čaka 700 kilometrov kolesarjenja na obrobju puščave in 6 samotnih noči v mobilnem kampu, za konec pa bomo na kratkem oddihu ožuljene zadnjice hladili na Džerbi. Seveda je prostor tudi zate.

Na obisk k beduinom in Berberom
Na trinajstdnevnem izletu nas bosta seveda spremljali vozili, ki bosta prevažali vso opremo. V Tunizijo se bomo z letalom iz Benetk odpravili 17. novembra in na poti vztrajali do 29. novembra. Od tega osem dni preživeli na kolesu, tri proste dni pa v prijetni senci puščavskih oaz in ob plaži na Djerbi.

Že prvo noč bomo preživeli v šotorih v mobilnem kampu na robu puščave, potem pa nas čakajo trije dnevi kolesarjenja skozi oaze, po suhem jezeru in rečnem koritu ter čez gorske prelaze do mesta Douz, kjer si bomo na semanji dan privoščili prvi dan oddiha.

V naslednjih dveh dneh se bomo vzpeli na mizasto goro Timbain in s kolesi na hrbtu med drugim prečkali peščene sipine ter si drugi dan oddiha privoščili v termalnem tolmunu v znani oazi Ksar Ghilan.

Deseti dan avanture bomo obiskali berbersko naselje Matmata, ki je znano po podzemnih bivališčih, in enajsti dan prikolesarili do morja, kjer se bomo vkrcali na trajekt za Džerbo, kjer bomo po dnevu oddiha trinajsti dan odleteli nazaj v Benetke. Aja, seveda, ker nam verjetno ne bo do brezdelja, bomo lahko kolesarili tudi po Džerbi!

Kaj pa vročina?
Ne bo panike! Čez dan temperature sežejo do največ 28°C, ponoči pa se novembra spustijo celo do 10°C (obvezna je torej ustrezna spalna vreča!). Za šotore bo poskrbel Desert Soul. Na odpravo se je najbolje odpraviti z gorskim kolesom, pogojno morda tudi s trekingom.

Okusiti puščavo
Seveda si lahko puščavo ogledamo kot instant turisti na poldnevnem izletu - toda vsak pravi kolesar si enkrat v življenju želi kolesariti tudi s pogledom na puščavske sipine. In le malo je priložnosti, ko lahko na obrobju puščave tudi prespite in si pri beduinih privoščite čaj kot pravi popotnik z ožuljeno zadnjico, peskom v ušesih in ogorelim obrazom.

Kdo je Tilen Gabrovšek?
Ustanovitelj Desert Soula, sicer pa zaljubljenec v arabski svet z bogatimi puščavskimi izkušnjami iz severnoafriških in bližnjevzhodnih dežel je skozi puščave s tovornjakom, predelanim v avtodom, terenskimi vozili, enduro motorjem in seveda tudi s kolesom, prevozil na tisoče kilometrov. Po poklicu je turistični vodnik, specializiran za Slovenijo, Hrvaško, Španijo, Portugalsko, Maroko, Jordanijo in Libijo. Poliglot, ki tekoče govori špansko, portugalsko in angleško, se seveda aktivno ukvarja tudi z arabskim jezikom. Seveda najraje potuje v arabske dežele, kamor z ekipo Desert Soul odpelje tudi turiste, ki si želijo aktivnega, a nekoliko drugačnega oddiha.
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ