Kolesarska tržnica: Froome dobiva močno ekipo za 2021

Kolesarska tržnica: Froome dobiva močno ekipo za 2021
05.08.2020 AVTOR: Nejc Grilc

Prvega avgusta se je odprla kolesarska tržnica, ki pa se še ni zares razživela. Najbolj aktivni so pri Israel Start-Up Nationu, za naslednjo sezono so pripeljali Carla Frederika Hagna in Daryla Impeyja.

Ko je Chris Froome javno naznanil, da je podpisal pogodbo z Israel Start-Up Nationom za prihodnjo sezono, je bilo jasno, da bodo v ekipi, kjer ima pomembno vlogo tudi Jošt Zevnik kot vodja logistike, v naslednjih tednih še zelo dejavni. Froome zagotovo ne bi podpisal pogodbe, če mu ne bi obljubili dobre podpore ekipe in za zdaj kaže, da jim načrt uspeva.

Najprej so iz Lotto Soudala pripeljali Carla Frederika Hagna, ki se je v kolesarstvo podal pozno in pri 28-ih letih šele odkriva svoj pravi potencial, zelo vzpodbudno je dirkal lani na Vuelti, ki jo je končal na osmem mestu v skupnem seštevku. V izjavi za javnost ob podpisu pogodbe s Hagnom so bili v ekipi jasni, da ga čaka predvsem vloga »super domestiqua« Froomu, lov za lastnim rezultatom pa bo moral Hagen potisniti v ozadje.

Še ena močna okrepitev je Izraelcem uspela danes, ko so podpisali pogodbo z Darylom Impeyjem. Izkušeni Južnoafričan pri 35 letih še zdaleč ni rekel zadnje besede, v težkih etapah s šprintom manjših skupin je še vedno nevaren za zmago, hkrati pa gre za enega najbolj cenjenih »road captainov« v pelotonu, ki bo v ekipo Israel Start-Up Nation zagotovo prinesel red in mir. »Chris me je poklical in mi dejal, da bi me v naslednji sezoni rad videl ob sebi. To je bilo vse, kar sem potreboval, da sem podpisal pogodbo,« je bil jasen Impey.

Bettiol podaljšal pogodbo, Porte blizu povratka v Ineos

Italijan Alberto Bettiol je podaljšal pogodbo z ekipo EF-Education First še za sezono 2021: »Najlepši kolesarski trenutki so se mi zgodili v tej ekipi, brez njih ne bi zmagal na dirki po Flandriji. Ko so mi ponudili podaljšanje pogodbe, nisem razmišljal, smo kot velika družina in ne želim biti nikjer drugje.« Bettiol vse od zmage na Ronde dokazuje, da njegova izjemna vožnja ni bila slučaj, tudi med koronakrizo pa je očitno treniral odlično, saj je Strade Bianche končal na 4. mestu.

Medtem so vse glasnejše govorice, da se je Richie Porte že dogovoril za povratek v ekipo Ineosa, kjer je doživel najboljše trenutke svoje kariere: »Zaradi spoštovanja do Treka, kjer so bili v zadnjih dveh letih do mene fantastični, ne želim govoriti o prestopih, dokler kaj ne bo uradnega.«

Dejavni so bili tudi pri Arkei Samsic, kjer so podaljšali pogodbe s petimi kolesarji (Pichon, Delaplace, Bouet, Riou, Hardy).

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ