Kolesarske ture, ki jih ne smete zamuditi

Kolesarske ture, ki jih ne smete zamuditi
07.01.2015 AVTOR: Matej Zalar
Na spletni strani Bicycling so opravili raziskavo med bralci in osebjem o njihovih najljubših kolesarskih destinacijah.
Rezultat je sledeči seznam, ki pa ni urejen po pomembnosti ali številu glasov, ki jih je posamezna destinacija prejela. Gre enostavno za seznam krajev in dogodkov, katere bi moral vsak pravi kolesarski entuziast doživeti vsaj enkrat v življenju.

1. Tlakovane ceste Belgije
Kolesarji uživamo v trpljenju, meka trpljenja na dveh kolesih pa so kockaste ceste v Flandriji ali pave, kot so poznane v svetu. Kolesarjenje po ozkih tlakovanih odsekih spomladanskih klasik in premagovanje neštetih hellingenov je nedvomno velik zalogaj, a hkrati lahko uživamo ob dejstvu, da kolesarimo po cestah, prežetih s kolesarstvom. Tudi 450 vrst piva, kolikor jih je v Belgiji, ne škodi.

uploaded


2. Klasični vzponi Toura
Tourmalet, Alpe d'Huez in Mont Ventoux vas ne bodo pustili ravnodušne.

3. Kyoto, Japonska
Pokrajina je še posebej lepa v začetku aprila, ko na japonskem cvetijo češnjevi vrtovi. Za pristno izkušnjo uporabite enaka lesena kolesa, kot jih uporabljajo starejši domačini.

4. Kingdom trails, Vermont

uploaded


5. Bordeaux, Francija
Kolesarjenje med srednjeveškimi gradovi, cerkvami in vinogradi, iz katerih prihaja sloviti bordojec.

6. Boulder, Kolorado
Cesta, ki povezuje vrhove Boulderja, spada med najtežje, a hkrati najlepše kolesarske poti.

7. L'Eroica
Premagajte 35 ali 205 kilometrov na toskanskih strade bianche (makadamske ceste) v povsem retro opravi - volnenem dresu, usnjenih čevljih in s kolesom, narejenim pred letom 1987.

8. Inca Trail, Peru
Del zgodovinske proge je tudi najdaljši spust na svetu - 58 kilometrov in 3350 metrov višinske razlike.

uploaded


9. Amsterdam na mestnem kolesu

10. Natchez Trace Parkway, ZDA
Sledite zgodovini ameriške državljanske vojne skozi Tennessee, Alabamo in Mississippi na poti, ki vas bo popeljala skozi parke, gore in spomenike.

11. Passo Dello Stelvio
Oseminštirideset serpentin pelje do vrha najvišjega še prevoznega italijanskega prelaza, kjer so se bile spektakularne bitke rožnate pentlje.

12. Ring of Kerry, Irska
Vetrovno in deževno vreme na Irskem res ni najbolj prijazno za kolesarje, vseeno pa vas neskončnost zelene pokrajine okrog Kerryja ne bo pustila ravnodušne. 

uploaded


13. Trail 401, ZDA
Pot v kraju Crested Butte v Koloradu vodi skozi polja divjih cvetlic in neokrnjene narave, kjer gorski kolesarji - za razliko od Slovenije - niso preganjani na vsakem koraku.

14. Going-To-The-Sun Road, ZDA
Napravite izlet skozi Glacier National Park in med vožnjo občudujte 25 ledenikov, ki še niso podlegli podnebnim spremembam. Znanstveniki pravijo, da do leta 2030 v parku skoraj zagotovo ne bo nobenega več.

uploaded


15. San Gimignano, Italy
Kratki vzponi, ciprese in čudovita pokrajina so dovolj velik razlog, da se odpravite na kolesarsko popotovanje od San Gimignana do Volterre v Italiji.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ