Kolesarski praznik v Kranju prejel zeleno luč!

Kolesarski praznik v Kranju prejel zeleno luč!
18.07.2020 AVTOR: DZ, foto: KK Kranj

"Dobili smo zeleno luč tudi s strani NIJZ, tako da lahko izpeljemo dirko," je zadovoljno sporočil Matjaž Zevnik. Seveda govorimo o dirki za VN Kranja.

"Zanimanje je bilo nenormalno, tako da smo šli na to, da bo vsaka ekipa lahko prijavila pet kolesarjev in bo raje več ekip na startu."

Vendarle bomo tudi v Sloveniji dočakali mednarodno dirko, ki šteje za UCI točke. Vse preostale mednarodne kategorizirane dirke v Sloveniji so odpovedali. Seveda je veliko pozornosti požel kriterij za VN Tadeja Pogačarja.

Vse oči so bile uprte v državno cestno prvenstvo, pa tudi v DP v vožnji na čas. Tisti, ki je pri organizaciji vztrajal, pa je bil Matjaž Zevnik z moštvom KK Kranj. Želel je izpeljati že tradicionalni kolesarski vikend konec julija. Torej, nočni kriterij in potem nedeljsko enodnevno dirko druge kategorije.

"Odločil sem se, da vztrajam, saj, če enkrat odpoveš dirko, jo je leto kasneje veliko težje spet izpeljati. Tudi datuma nisem želel izgubiti. Veliko jih je menilo, da ne bo šlo. Seveda je bilo veliko dodatnih vprašanj zaradi koronavirusa. Tudi veliko več dela, a zaenkrat se zdi, da nam bo uspelo," je dejal Zevnik:

"Upam, da bo zdaj v naslednjem tednu vse potekalo normalno, da bo vse pozitivno. Sicer pa smo pripravljeni. Dirka bi lahko bila tudi že jutri." Seveda bo vse potekalo tudi v znamenju ukrepov proti koronavirusu. NIJZ je organizatorju dal zeleno luč, Zevnik pa je priznal: "Tudi na občini so nam zelo pomagali."

In tako bo v soboto najprej nočni kriterij, v nedeljo pa tista klasična, dobrih 150 kilometrov dolga dirka z odlično konkurenco: "24 ekip, vseh pet slovenskih, pa ekipe iz Italije in vse avstrijske ekipe, pa Čehi in Slovaki. Mladi iz Jumbo Visme in Izraela. Dirka bo zanimiva," pravi Zevnik:

"Zanimanje je bilo nenormalno, tako da smo šli na to, da bo vsaka ekipa lahko prijavila pet kolesarjev in bo raje več ekip na startu." Lani je dirko dobil Marko Kump, sicer pa si lahko program letošnjega vikenda ogledate v nadaljevanju.

PROGRAM
Sobota, 25.7.2020
14.30–18.30: kriterij po ulicah Kranja: dečki, deklice, mlajši in starejši mladinci in mladinke, ženske
18.30: dirka za otroke, ki še ne trenirajo kolesarstva
19.15: dirka za trenerje in spremljevalno osebje
21.00: nočni kriterij za kategorijo članov

Nedelja, 26.7.2020
13.30–18.00: 52. Velika nagrada Kranja – Memorial Filipa Majcna

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ