Kolo 8bar Mitte z zamenljivimi vilicami je cestni in ciklokros stroj obenem

Kolo 8bar Mitte z zamenljivimi vilicami je cestni in ciklokros stroj obenem
23.03.2016 AVTOR: Matej Zalar
Kickstarter je v poplavi svoje ponudbe skril še en "dragulj" - kolo 8bar Mitte, ki se z nekaj modifikacijami prelevi iz specialke v kolo za ciklokros in obratno.

Več podatkov o projektu lahko najdete na spodnji povezavi - www.kickstarter.com/projects/ st-convertible-all-road-bike

Vsi pravi kolesarski navdušenci smo mnenja, da imamo v svoji garaži vsaj eno kolo premalo oziroma da obstaja še kakšna disciplina, ki bi jo z veseljem preizkusili, a žal nimamo primerne opreme, nakup nove pa bi nas močno udaril po denarnici.

Multifunkcijska kolesa niso ravno standard kolesarske industrije, nekaj pa se jih vendarle najde. Kolo 8bar Mitte pa predstavlja zanimivo rešitev - poleg kolesa v funkciji specialke v kompletu dobite še dodatne vilice, s katerimi kolo prilagodite za ciklokros.

V osnovi je postopek precej preprost. Najprej vilice cestnega kolesa zamenjamo za širše vilice, ki omogočajo širše plašče, ki so nujni za dobro vožnjo pri ciklokrosu, nato premestimo diske iz cestnih vilic na ciklokros vilice, z drugačno namestitvijo dropoutov pa dobimo bolj položno zgornjo cev okvirja, geometrijo kolesa, ki je pisana na kožo ciklokrosistom

Vas zanima več?
Celoten članek si lahko preberete v zadnji izdaji revije Bicikel.com!
Še niste naročeni?
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ