Kolo 8bar Mitte z zamenljivimi vilicami je cestni in ciklokros stroj obenem

Kolo 8bar Mitte z zamenljivimi vilicami je cestni in ciklokros stroj obenem
23.03.2016 AVTOR: Nejc Grilc
Kickstarter je v poplavi svoje ponudbe skril še en "dragulj" - kolo 8bar Mitte, ki se z nekaj modifikacijami prelevi iz specialke v kolo za ciklokros in obratno.

Več podatkov o projektu lahko najdete na spodnji povezavi - www.kickstarter.com/projects/ st-convertible-all-road-bike

Vsi pravi kolesarski navdušenci smo mnenja, da imamo v svoji garaži vsaj eno kolo premalo oziroma da obstaja še kakšna disciplina, ki bi jo z veseljem preizkusili, a žal nimamo primerne opreme, nakup nove pa bi nas močno udaril po denarnici.

Multifunkcijska kolesa niso ravno standard kolesarske industrije, nekaj pa se jih vendarle najde. Kolo 8bar Mitte pa predstavlja zanimivo rešitev - poleg kolesa v funkciji specialke v kompletu dobite še dodatne vilice, s katerimi kolo prilagodite za ciklokros.

V osnovi je postopek precej preprost. Najprej vilice cestnega kolesa zamenjamo za širše vilice, ki omogočajo širše plašče, ki so nujni za dobro vožnjo pri ciklokrosu, nato premestimo diske iz cestnih vilic na ciklokros vilice, z drugačno namestitvijo dropoutov pa dobimo bolj položno zgornjo cev okvirja, geometrijo kolesa, ki je pisana na kožo ciklokrosistom in daljši medosno razdaljo, ki bo pripomogla k boljšemu nadzoru nad kolesom. 

Po podatkih proizvajalcev naj bi celotna transformacija trajala le 15 minut, kar je dokaj neverjetno, a vseeno - funkcionalnosti kolesa verjetno ne boste spreminjali vsak dan. Akcija je bila na Kickstarterju zelo uspešna, že v treh dneh so dosegli zastavljeni cilj 20 tisoč dolarjev, zdaj pa se že bližajo tudi "maksimalnemu " cilju 50 tisoč dolarjev.

Kolo bo tako zagotovo doseglo masovno produkcijo, a če si ga na Kickstarterju zagotovite že zdaj, ga lahko dobite po precej bolj ugodni ceni, kot bo kasneje maloprodajna. Tako si lahko kolo z vso dodatno opremo in skupino Shimano Tiagra zagotovite za okrog 1800 evrov, z Ultegro pa stane dobrih 2100 evrov. Če se boste odločili za nakup, boste kolo po podatkih proizvajalcev iz Nemčije dobili v septembru, torej tik pred začetkom ciklokros sezone.

 

Značke: Cestno, Ciklokros
Komentarji
_BraneK 24.03.2016 16:22

[N+1]-kratni FAIL! Ideja je v direktnem nasprotju z

Rule #12 // The correct number of bikes to own is n+1.

While the minimum number of bikes one should own is three, the correct number is n+1, where n is the number of bikes currently owned.

FAUSTO 25.03.2016 10:15

...zajebancijo na stran...je pa to to, kar teletubisi pravzaprav potrebujemo! Jaz bi to označil kot Revolucijo!!

_BraneK 25.03.2016 11:24

Gorel bos na grmadi!!

FAUSTO 25.03.2016 11:36

Človeka, ki se je tega spomnil, bi inačil z Leonardom!

Pinocio 25.03.2016 12:46

Kolesarstvo gre v maloro,pa kter se bo s temi menjavami zajebaval,a ni bolj preprosto imet eno specialko,eno ciklokros kolo (če že mora bit pri hiš),zraven še MTB,pa si zmagal.kul

 

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ