Kolo s pogonom na "vse štiri" (foto)

Kolo s pogonom na "vse štiri" (foto)
20.05.2013 AVTOR: D. Z.
Upokojeni kirurg Lex Van Stekelenburg je izumil novo različico kolesa. Tako, da boste zares razgibali celotno telo. Kolo morate poganjati tako z rokami kot z nogami.
Kolesarstvo je eden izmed športov, kjer smo aktivni predvsem s spodnjim delom telesa in Lex Van Stekelenburg je zdaj očitno poskrbel, da bo kolesarstvo predstavljajo vadbo za celotno telo. Kolo se imenuje 4StrikeBike in bo kmalu šlo v proizvodnjo. Van Stekelenburg je na idejo o takem kolesu prišel, ko se je upokojil in je zaradi službe imel težave s hrbtenico in rameni.

V zadnjih petih letih je tako s sodelavci preizkusil različne modele koles, pri podjetju TSG Essempio pa so sprejeli njegovo idejo o kolesu, ki ga lahko poganjamo s rokami in nogami. Z rokami boste lahko poganjali soročno, saj boste lahko samo tako tudi lovili ravnotežje. Za boljše ravnotežje poskrbi tudi sistem »steering stabilizing mechanism «. Zgolj zato, da ne bi po nepotrebnem izgubili nadzora nad kolesom.

Sicer pa sistem omogoča, da lahko uporabljamo oba »pogona « skupaj, lahko pa izbiramo, ali se bomo poganjali samo z rokami ali nogami. Prav balanca omogoča oba načina vožnja. Tudi tistega običajnega, tako da balanco povsem pritrdimo. Iz podjetja TSG Essempio so sporočili, da teža in cena kolesa še nista znani.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ