Kolumbija: Kako bodo kolesarji prišli na Tour?

Kolumbija: Kako bodo kolesarji prišli na Tour?
22.05.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Kolumbijske oblasti so sporočile, da so sporočile, da bo letalski promet ustavljen vse do konca avgusta. Tour pa naj bi se začel 29.

Kolesarji so tem obdobju večinoma doma in trenirajo, kolikor le lahko. V Sloveniji lahko praktično nemoteno trenirajo. Do zdaj so ukrepe omilili tudi Španci, Francozi in Italijani. Tudi v Kolumbiji kolesarji lahko že trenirajo, a zdaj je predsednik Ivan Duque sporočil, da je podaljšal stanje epidemije.

Prejšnji načrt je bil, da bi epidemijo preklical do 31. maja, zdaj pa bo vse skupaj podaljšal vsaj do 31. avgusta. Posledično bodo tudi mednarodni leti prepovedani vse do takrat. Odločitev, ki bo, če bo obveljala, povzročila obilo težav kolumbijskim kolesarjem. Teh ni malo, predvsem pa so številni v samem svetovnem vrhu.

Mnogi vse stavijo na Tour, tudi aktualni zmagovalec Egan Bernal, pa Rigoberto Uran, Miguel Angel Lopez, Nairo Quintana … Če se bo v Evropi stanje umirilo, bodo kolesarji avgusta že lahko tudi dirkali, kako bo s Kolumbijci pa tako ni jasno. Je pa res, da je Kolumbija vedno zelo na strani kolesarjev, tudi oblasti, tako da se bo morda našla tudi tokrat zanje rešitev. Dirka po Franciji se bo namreč začela 29. avgusta, končala pa 20. septembra.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ