Kolumbijci s Quintano želijo svetovno prvenstvo

Kolumbijci s Quintano želijo svetovno prvenstvo
23.09.2016 AVTOR: D. Z.
Kolumbijci želijo organizirati kolesarsko svetovno prvenstvo leta 2020, njihov glavni mož pri kandidaturi je seveda Nairo Quintana.

Nairo Quintana je v Kolumbiji pravi zvezdnik. Dokaz za to smo dobili tudi ob sprejemu po zmagi na dirki po Španiji, saj se je zbralo ogromno ljudi. In to želijo Kolumbijci očitno tudi izkoristiti. Pokrajina Boyaca ? v tej regiji živi tudi Nairo Quintana ? je vložila kandidaturo za organizacijo svetovnega prvenstva v cestnem kolesarstvu leta 2020.

Pri naznanitvi je skupaj s predstavniki Kolumbijske kolesarske zveze sodeloval tudi Nairo Quintana. Boyaca leži na več kot tri tisoč metrih nadmorske višine. Kolumbijci ob številnih hribolazcih, ki jih imajo, zagotovo ne bodo naredili lahke trase. Takrat bo imel Nairo Quintana 30 let. ?Sestali smo se s predstavniki regije z namenom, da ta projekt poženemo naprej, da smo lahko vložili kandidaturo. Zdaj ne nameravamo odnehati,? je dejal direktor kolumbijske kolesarske zveze Jorge Ovidio Gonzales.

Kolumbija bi, če bo izbrana šele drugič gostila svetovno prvenstvo. Prvič ga je leta 1995 in takrat je bila trasa izjemno zahtevna. V Duitami je svetovni prvak postal Abraham Olano. Sprint za drugo mesto pa je dobil Miguel Indurain, ki je premagal Marca Pantanija. Letos bo SP v Katarju in bo namenjeno sprinterjem. Naslednje leto bo SP v norveškem Bergnu, potem pa v avstrijskem Innsbrucku.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ