Kolumbijec spet najhitrejši

Kolumbijec spet najhitrejši
27.01.2017 AVTOR: D. Z.
Ko v Argentini pride do sprinta ? prevladujejo člani Quick stepa. Še drugič se je veselil Fernando Gaviria.

Na dirki po San Junau v Argentini je za kolesarji že četrta etapa. Tri so se končale v sprintu, tudi ta. Tokrat so morali kolesarji premagati 160 kilometrov s startom in ciljem v San Martinu.

Etapo je zaznamovala skupina 13 kolesarjev. V glavnini pa so imeli vse pod nadzorom predvsem člani italijanske reprezentance, Quick Stepa in Trek Segafreda. Največja razlika je znašala dobrih pet minut, kar ni bilo dovolj, da bi ubežniki presenetili sprinterje. V sicer kaotičnem sprintu so se najbolje znašli prav člani Quick Stepa. Fernando Gaviria je bil tudi tokrat najhitrejši.

Drugo mesto je zasedel Elia Viviani, tretje pa Nicola Ruffoni. “Za nami je nov dober dan. Ekipa je spet opravila izjemno delo. Dirko smo imeli povsem pod nadzorom. Vesel sem, da sem lahko dokončal njihovo delo, ” je deja Gaviria. Sicer pa je to na dirki že tretja zmaga za belgijsko ekipo. Gaviria je dobil prvo etapo, drugi je dobil Tom Boonen. Kronometer pa je pripadel Ramunasu Navardauskasu, ki je obdržal vodstvo v skupnem seštevku.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ