Komisarji preučujejo prepovedano pomoč Aruju

Komisarji preučujejo prepovedano pomoč Aruju
11.09.2015 AVTOR: D. Z.
V samem zaključku 19. etape na dirki po Španiji je prišlo do neprijetne situacije za drugega v skupnem seštevku Fabia Aruja. A očitno brez posledic.

Tik pred samim zaključkom 19. etape na dirki po Španiji in tik pred napadom Toma Dumoulina, ki je pridobil tri sekunde v skupnem seštevku je Luis Leon Sanchez porinil Fabia Aruja. Sanchez je Arujev pomočnik, to pa je storil tik preden je povsem popustil. To se je zgodilo dober kilometer in pol pred ciljem. Med prenosom se to sicer ni najbolje videlo, aorganizatorji so sporočili:

»Zdaj to ni v naših rokah. Sodniki so že v hotelu, a video si bodo pogledali in se potem odločili. « In, kakšne so lahko posledice. Po vsej verjetnosti ne bodo nikogar kaznovali, lahko pa se odločijo, da kaznujejo ali Sancheza ali Aruja. Lahko pa tudi oba. Lahko bi šli celo tako daleč, kot so šli pri Vincenzu Nibaliju. Njega so z dirke izključili v 2. etapi. A po vsej verjetnosti do kazni ne bo prišlo. Sicer pa je Aru na cilj prišel kar pošteno poškodovan, saj je padel po 70 kilometrih dirkanja.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ