Komisarji: "Postavili smo mejo"

Komisarji: "Postavili smo mejo"
05.07.2017 AVTOR: D. Z.
Glavni komisar: "Dolgo smo zasedali. Odločitve nismo sprejeli zlahka. A ne zato, ker gre za Sagana, ampak zato, ker gre za dejanje, ki ga je kolesar naredil."

Po odločitvi, da Petra Sagana izključijo z dirke po Franciji je pred medije stopil glavni komisar na dirki po Franciji Philippe Marien, ki je poleg že zapisanega citata še dodal:

“Smo na začetku dirke po Franciji. Pred začetkom smo sprinterje opozorili, da bomo podrobno spremljali vsak sprint. In prav to smo storili danes. ” Obenem je Marien poudaril, da je bila odločitev nadvse težka: “Vendar pa smo na začetku dirke in to je trenutek, ko smo postavili meje. ” Sicer pa naj bi Sagan povzročil padec dober kilometer pred ciljem, a to ni bil razlog za izključitev, je dejal Marien:

“Sagana smo izključili zaradi zelo nevarne poteze v sprintu. O drugem padcu nisem vedel nič. Šlo je zgolj za padec v sprintu. Gre za hud prekršek. Ni pomembno, če gre za Sagana. Kazen je upravičena in podprta. V vsakem sprintu se kaj zgodi, tu pa se zdi, da je Sagan to naredil namerno. Zdi se, da je udaril drugo osebo. ” Seveda je sledilo vprašanje, če so razmišljali tudi o tem, da bi zaradi spremembe smeri – pri tem je skoraj podrl Nacerja Bouhannija – kaznovali tudi zmagovalca Arnauda Demara? “Ta poteza je bila precej manj nevarna kot nesreča med Saganom in Cavendishem.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ