Komunikacijska zmešnjava med Jumbo Vismo in Boro Hansgrohe

Komunikacijska zmešnjava med Jumbo Vismo in Boro Hansgrohe
09.12.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Neverjetno, vendar resnično. Jumbo Visma je objavila novico, da so podpisali pogodbo s Cianom Uijtdebroeksom, kmalu zatem pa je Bora Hansgrohe izpostavil, da Belgijec ostaja njihov kolesar.

Cian Uijtdebroeks je eden izmed izjemno nadarjenih kolesarjev, ki je svoj talent pokazal že pri mladincih, še posebej pa že takoj ob prestopu med mlajše člane, saj je že v prvi sezoni prepričljivo dobil dirko Tour de l’Avenir. Mnogi mu napovedujejo blestečo prihodnost na najtežjih etapnih dirkah in že v letošnji sezoni je pokazal, da mu lahko uspe marsikaj. Na dirkah svetovne serije se je redno uvrščal med desterico. Deveti je bil na dirki po Omanu in dirki po Kataloniji.

Sledilo je šesto mesto na dirki po Romandiji in sedmo na dirki po Švici. Odlično je prestal tudi prvo tritedensko dirko v karieri. Pri zgolj 20 letih je dirko po Španiji končal na osmem mestu. Belgijec se je sicer razvil v ravojni ekipi Bore Hansgrohe in zdelo se je, da bo tu tudi nadaljeval kariero. Veljavno pogodbo ima vse do konca sezone 2024, a očitno se je zdaj vse spremenilo. Jumbo Visma - v naslednji sezoni bo to Visma Lease a Bike - je na spletni strani objavila novico, da je podpisala pogodbo z Uijtdebroeksom vse do konca sezone 2027.

"Ciana spremljamo že iz mladinskih let. Ko se je pojavila priložnost za podpis pogodbe nismo oklevali in velja od 1. decembra. Cian se ujema z našo ekipo. Želi se razviti na vseh področjih," je v izjavi za javnost dejal Merij Zeeman in dodal: "Veseli smo, da je izbral naš pristop. V naslednjih letih se bomo osredotočili na izboljšanje in rast. Lahko se uči s strani naših najboljših kolesarjev, kot so Jonas Vingegaard, Wout Van Aert in Sepp Kuss. Ciana vidimo kot našega liderja v prihodnosti." Pri Jumbo Vismi so tudi objavili uradno izjavo CIana Uijtdebroeksa:

"Navdušen sem nad tem, da se bom pridružil ekipi Visma Lease a Bike. V zadnjih letih so pokazali, da so najboljša ekipa, še posebej pa je izstopala letos, ko je dobila ves tri tritedenske dirke. V veliko čast mi bo se učitii od kolesarjev, kot so Jonas, Wout in Sepp. Veselim se prestopa v to ekipo." In tako se je zdelo, da je Jumbo Visma odkupila pogodbo še pred iztekom. Kot že rečeno. Cian Uijtdebroeks ima veljavno pogodbo vse do konca naslednje sezone.

A letos smo že dobili dokaz, da se lahko marsikaj spremeni. Še posebej na relaciji omenjenih ekip, saj je Bora Hansgrohe odkupila pogodbo Primoža Rogliča, ki je predčasno prestopil v nemško ekipo. A pri Bori Hansgrohe so se hitro odzvali in zavrnili morebiten predčasen odhod Uijtdebroeksa: "Cian je in bo ostal član Bore Hansgrohe tudi v letu 2024, saj ga pogodba veže vse do 31. decembra 2024."

Odzvali pa so se tudi pri agenciji A&J All Sports, ki skrbi za mladega Belgijca. Tu so med drugim potrdili, da so sklenili dogovor: "Pogodba med Cianom Uijtdebroeksom in Boro Hansgrohe je bila prekinjena s 1. decembrom 2023. Cian je sprožil vse legalne postopke in pri UCI so že seznanjeni s prekinitvijo dogovora. Cian verjame v ugoden razplet, zadeve pa v tem trenutku ne bo komentiral."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ