Končati ali vztrajati dlje od predvidenega

Končati ali vztrajati dlje od predvidenega
18.01.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"Ne morem še odpisati morda še ene sezone, saj še vedno uživam. Poleg tega, to ni tako slabo življenje, kajne?" Je pošteno priznal zmagovalec dirke po Franciji 2018 Geraint Thomas.

Geraint Thomas je največje uspehe dosegel v moštvi Sky oziroma Ineos. Vsekakor je eden izmed tistih, ki se lahko pohvali z zmago na dirki po Franciji leta 2018, ko je zmagal pred Tomom Dumoulinom, Chrisom Froomom in Primožem Rogličem.

Naslednje leto je bil drugi, potem ko ga je premagal samo klubski kolega Egan Bernal. Lani pa je zasedel tretje mesto, saj sta bila boljša samo Jonas Vingegaard in Tadej Pogačar. Thomas je v letošnji sezoni z dirkami začel zelo zgodaj, saj se trenutno mudi na dirki Tour Down Under v Avstraliji. Že pred dirko se je soočal z vprašanjem, če je to zares njegova zadnja sezona? Odgovoru, ki ste ga lahko prebrali že v uvodu pa je dodal:

"Zakaj bi stvari zaključil prezgodaj, če še vedno uživam v tem in sem še vedno pripravljen narediti vse za to. Če sem pripravljen žrtvovati vse za to, zakaj pa ne?" Thomas bo letos dopolnil 37 let, odločil pa se je, da bo vse stavil na italijanski Giro. Sprva je predvideval, da se bo o morebitnem nadaljevanju kariere tudi v sezoni 2024 odločil že do decembra, vendar:

"Do takrat se še nisem mogel, zdaj pa si nočem postavljati novega termina. Recimo, da bi se rad odločil do marca. Če bo to res moja zadnja sezona, potem želim v njej kar se da uživati. Seveda pa želim načrtovati tudi za prihodnost. Moram se usesti in se pogovoriti z družino. Vsekakor me leta 2026 ne boste videli dirkati." Thomas je še dodal, da so pri ekipi zainteresirani, da bi z njim podaljšali pogodbo in da je zdaj vsekakor ne bi zamenjal:

"Z managerjem Rodom Ellingworthom sem že govoril. Je pa vse odvisno od tega, v kakšni vlogi me vidijo, kakšno plačo mi želijo ponuditi in kaj pričakujejo od mene. Če bom lahko odkljukal vse te stvari, ne vidim razloga, zakaj ne bi nadaljeval." Thomas je poleg uspehov na dirki po Franciji leta 2008 in potem leta 2012 postal tudi olimpijski prvak na velodromu. Po karieri se želi ukvarjati s triatlonom, predvsem pa:

"Eden izmed največjih razlogov za končanje kariere je, da bi več časa preživel z družino. Sina želimo šolati v Walesu. To tudi nekaj šteje. Rad bi ostal povezan s športom, saj je to nekaj, kar imam rad in kar obvladam. Ne želim pa več toliko potovati in biti toliko odsoten od doma. Veliko različnih stvari želim početi, tako da mi ne bo dolgčas."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ