Končno pravi sprint v Franciji

Končno pravi sprint v Franciji
07.03.2017 AVTOR: D. Z.
Sam Bennett ugnal velikane sprinta. Kristijan Koren ostaja deseti v skupnem seštevku.

Na dirki Pariz-Nica smo tokrat končno videli pravi sprint glavnine. Za kolesarji je še tretja etapa na prestižni francoski etapni dirki. Chablis je gostil start, cilj pa Chalon sur Saone.

Etapa je bila dolga 190 kilometrov, kolesarji pa so morali premagati tudi po en vzpon druge in tretje kategorije. Etapa je bila vseeno namenjena sprinterjem. Po dveh dneh dirkanja v vetru in dežju je vreme tokrat kolesarjem nekoliko prizaneslo. Takoj po startu je prišlo do pobega treh kolesarjev. Ubežno skupino so sestavljali Pierre Latour (AG2R La Mondiale), Ben King (Dimension Data) in Romain Combaud (Delko-Marseille).

Glavnina je bila s tem zadovoljna in ubežniki so si hitro privozili dobrih sedem minut naskoka. Potem pa je na v lov svoje kolesarje poslal vodilni v skupnem seštevku Arnaud Demare. Člani moštva FDJ so poskrbeli, da so imeli ubežniki 30 kilometrov pred ciljem samo še minuto in pol prednosti. Na zadnjem vzponu – govorimo o vzponu druge kategorije na 381 metrov visoki Cote de Charrecey – sta v ospredju ostala samo še Latour in Combaud.

Do cilja pa je bilo še 20 kilometrov. A takrat sta imela ubežnika vsega 50 sekund prednosti. V glavnini sta pobudo prevzeli ekipi Katjuša in Astana, sledil pa je tehnično zahteven zaključek in zato je prišlo tudi do dveh padcev. Prej omenjena ubežnika je glavnina ujela dober kilometer pred ciljem. Pobudo pa so prevzeli kolesarji Quick Stepa, ki so pripravljali sprint za Marcela Kittla. A Fabio Sabatini je Nemca v ospredju pustil malce prezgodaj.

In tako so preostali lahko izkoristili priložnost. Največ moči je imel Sam Bennett, ki je premagal Alexandra Kristoffa in Johna Degenkolba. Kittel je bil četrti, peti pa Michael Matthews. Arnaud Demare je s šestim mestom ohranil vodstvo v skupnem seštevku. Jan Polanc je bil 16. v etapi. Kristijan Koren je pred kronometrom ohranil deseto mesto v skupnem seštevku. Za vodilnim zaostaja za 31 sekund.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ