Konec (najboljše) sezone za Valverdeja?

Konec (najboljše) sezone za Valverdeja?
03.07.2017 AVTOR: D. Z.
Grd padec v kronometru na dirki po Franciji. Alejandro Valverde bo morda prisiljen predčasno končati letošnjo sezono.

Počena pogačica, zlomljena talusova kost na stopalu in poškodovana golenica. Take naj bi bile poškodbe Alejandra Valverdeja, ki je padel v vožnji na čas v Dusseldorfu, ki je gostil začetek dirke po Franciji.

Pogačico so zdravniki v tri ure trajajoči operaciji oskrbeli že v Dusseldorfu, pri Movistarju pa so v izjavi za javnost že zapisali: “Glede na mnenja zdravnikov se Valverde v tej sezoni po vsej verjetnosti ne bo vrnil na dirke. ” Valverde se je prek družabnih omrežij že oglasil in se zahvalil vsem, ki ga podpirajo. Španec naj bi v Nemčiji ostal še vsaj dva dneva, potem pa naj bi se vrnil v Španijo, kjer bo nadaljeval z očitno dolgotrajno rehabilitacijo. Pri Movistarju bodo na Touru zdaj vse stavili na Naira Quintano, ki pa je priznal:

“Škoda za ekipo. Resnično smo žalostni, da ga ni z nami, saj vemo, da je eden izmed najboljših kolesarjev. Težko bo, saj je s taktičnega vidika eden izmed najpomembnejših kolesarjev. Upam, da si bo hitro opomogel. ” Sicer pa je Valverde letos dobil že 11 dirk. Med drugim dirke po Kataloniji, Baskiji, Andaluziji, Murciji ter tudi dve klasiki: Valonsko puščico in Liege-Bastogne-Liege. Po tej dirki je poudaril, da je to njegova najboljša sezona, in da bi med vsemi zmagami težko izbral tisto najljubšo.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ