Konec 12 let trajajoče zvestobe

Konec 12 let trajajoče zvestobe
14.12.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Geraint Thomas. Zmagovalec dirke po Franciji 2018. Kolesarski javnost pa poznan po tem, da je vedno nosil očal Oakley Racing Jacket.

Oakley Racing Jacket je bil sicer zelo popularen model kolesarskih očal, a so jih že pred leti prenehali izdelovati. Geraint Thomas pa jim je ostal zvest. Z njimi je dobil tudi dirko po Franciji in očitno so mu prinašale srečo.

Tudi, ko jih je ob padcih izgubil, se je potrudil, da jih je dobil nazaj, saj se je zvedal, da jih pri Oakleyju ne izdelujejo več. In, kaj se bo zdaj spremenilo? Iz Ineosa so sporočili, da se bo konec leta končalo 12 let dolgo obdobje sodelovanja z Oakleyjem. Prešli bodo namreč na britanska očala SunGod. V sporočilu za javnost so zapisali, da gre za dolgoročno pogodbo, o tem, za koliko let so podpisali pogodbo, pa niso pisali.

Sicer pa gre za podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 2013 s pomočjo Kickstarterja. Kolesarji naj bi uporabljali očala iz serije Pace Series, sem pa spadajo naslednji modeli očal: Ultras, Velans, Vulcans, in Airas. "Ineos je ekipa, katere vodilo je usmerjenost v tehnologijo in prihodnost. Tako sodelujemo s podobno mislečimi partnerji. Zato smo izbrali SunGod," je v izjavi za javnost dejal glavni mož britanskega moštva Rod Ellingworth:

"Kakovost in predanost k neprestanemu dviganju letvice je odlična. Veselimo se, da bomo proizvode razvijali skupaj. Zato z veseljem pozdravljamo SunGod v ekipi in smo veseli, da bomo lahko na tekmovanjih pokazali SunGodove proizvode." Ineos oziroma predhodnik Sky je s prej omenjenim Oakleyjem sodeloval od leta 2010. Z očali te znamke so kolesarji te ekipe med drugim dobili sedem dirk po Franciji, pa tudi dirko po Italiji in dirko po Španiji …

Sicer pa smo trenutno v obdobju, ko mnogi kolesarji razkrijejo tekmovalne načrte za naslednjo sezono. Tudi Thomas jih je. Naslednje leto se vrača na dirko po Italiji, na kateri bodo tri posamične vožnje ne čas. Tam bodo očitno številni odlični kolesarji. Remco Evenepoel bo glavni favorit v majici svetovnega prvaka. Zdi se, da bodo na dirki nastopali tudi Joao Almeida, Aleksander Vlasov, Damiano Caruso, Thibaut Pinot, Filippo Ganna, Mads Pedersen ...

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ