Konec dveh dirk: Dolg pobeg in kronometer

Konec dveh dirk: Dolg pobeg in kronometer
04.02.2024 AVTOR: DZ, foto: Bahrain Victorious

Končali sta se dve etapni dirki. Dirko po Valenciji je dobil Brandon McNulty. Matej Mohorič je bil peti v zadnji etapi. Dirko Etoile de Besseges pa je dobil Mads Pedersen.

Najprej na dirko po Valenciji. Tam je uspešno nastopal tudi Matej Mohorič, ki je v drugi etapi slavil zmago, potem pa so v včerajšnji etapi na sceno stopili hribolazci in Brandon McNulty je po izjemni predstavi na zadnjem vzponu prišel do etapne zmage, pa tudi vodstva v skupnem seštevku.

Moštvo UAE Team Emirates je tako v današnji peti preizkušnji od Betere do Valencije branilo majico vodilnega. Kolesarji so morali premagati vsega 93 kilometrov. Vmes sta bila dva vzpona. Najprej vzpon tretje kategorije, potem pa še vzpon na Frontero, ki je prve kategorije. Vzpon je dolg pet kilometrov, naklon pa je 9,3-odstoten. Tu so se med sabo udarili ubežniki - Fiorelli, Barta, Nicolau, Canellas Pablo Sevilla in Maria Garcia.

V glavnini pa sta poskušala z napadom Aleksander Vlasov in Pello Bilbao. A vodilni McNulty je bil dovolj močan in pozoren in na vrh je prišel z njima. Dirka je bila s tem odločena, Etapni zmagovalec pa še ne. Will Barta se je podal v samostojni pobeg. Vse do cilja je vztrajal sam. Tudi poskus lova s strani Lidl Treka ni uspel. Barti je uspel izjemen podvig, saj je sam bežal skoraj 50 kilometrov.

In nagrajen je bil z etapno zmago. Sprint glavnine je dobil Jonathan Milan. Odlično se je znašel tudi Matej Mohorič, ki je zasedel peto mesto. Končni zmagovalec je postal Brandon McNulty. Santiago Buitrago na drugem mestu je zaostal za 14 sekund. Dodatne tri sekunde zaostanka si je nabral Aleksander Vlasov. Sledili so Tonelli, Hindley, Bilbao, Grosschartner, Kepplinger …


DIrka Etoile de Besseges pa se je končala z 10,6 km dolgo posamično vožnjo na čas. Zadnji odsek je potekal v položnejši vzpon, tako da povprečne hitrosti niso bil preveč velike. Kevin Vauquelin se je veselil etapne zmage. Najbolj se mu je približal Mads Pedersen, ki je zaostal za deset sekund. Tretji je bil Alberto Bettiol. Pedersen je obdržal vodstvo in se veselil končne zmage, pa čeprav se mu je Vauquelin približal na vsega dve sekundi. Bettiol pa je zaostal za 32 sekund.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ