Konec ere: Bardet in Latour zapuščata AG2R

Konec ere: Bardet in Latour zapuščata AG2R
23.07.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Francoski časnik L'Equipe poroča, da sta se oba francoska zvezdnika Romain Bardet in Pierre Latour odločila, da po koncu sezone zapustita ekipo AG2R. Njuni naslednji destinaciji še nista potrjeni.

Novica ni presenetljiva, saj se je o odhodu obeh špekuliralo že nekaj časa, L'Equipe pa zdaj navaja, da sta oba že sprejela dokončni odločitvi in sporočila ekipi Vincenta Lavenuja, da ne bosta podaljšala svojih pogodb.

Posebej pomenljiv je odhod Bardeta, ki je »zrasel« v akademiji AG2R in celo kariero preživel v dresu te francoske ekipe, veljal je za največje francosko upanje, da končno prekinejo sušo na Touru, v zadnjih dveh letih pa ni več našel prave forme, ki ga je že popeljala do drugega in tretjega mesta na dirki po Franciji (v sezonah 2016 in 2017).

Bardet pri 29 letih še zdaleč ni odpisan, ima še nekaj vrhunskih let pred seboj, že dalj časa pa se ga povezuje s prestopom k Sunwebu, ki naj bi bil le še korak od realizacije. Sunweb se je po odhodu Toma Dumoulina in Sama Oomena znašel brez kapetana za tritedenske dirke, Bardet pa naj bi zapolnil to vrzel.

»Ni me strah za našo prihodnost, seveda si ne želimo izgubiti nobenega od kolesarjev, ki so zdaj z nami, a bomo v vsakem primeru nadaljevali z našim ambicioznim projektom. Romin prihaja iz našega centra v Chamberyju, pomagali smo mu, da se je razvil v vrhunskega kolesarja in ponosni smo, da je velik del kariere preživel z nami,« Lavenu sicer še ni želel neposredno potrditi odhoda Bardeta, a se iz njegovih besed da razbrati, da je pripravljen na slovo.

Bolj presenetljiv je odhod Pierra Latoura, ki bi moral biti nekakšen naslednik Bardeta, leta 2018 je osvojil belo majico na Touru in končal na 11. mestu v skupnem seštevku, lanska sezona pa tudi zanj ni bila najboljša. Latour bi lahko postal kapetan francoske zasedbe, a se je po poročanju L'Equipa prav tako odločil za menjavo okolja.

Na mizi je imel ponudbo Groupame – FDJ, a jo je zavrnil in se pridružil francoski ekipi z licenco Pro Total Direct Energie, ki naslednje leto cilja na preskok v svetovno serijo. Tudi ta prestop še ni uraden, ker kolesarji lahko podpisujejo pogodbe šele po 1. avgustu, a je z ekipo Jean-Reneja Bernaudeuja vse dogovorjeno za prestop 26-letnika.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ