Konec Gira rosa za svetovno prvakinjo, ki ne bo branila mavrične majice

Konec Gira rosa za svetovno prvakinjo, ki ne bo branila mavrične majice
18.09.2020 AVTOR: Nejc Grilc, Foto: Mitchelton Scott

V četrtkovi 7. etapi na ženskem Giru je vse potekalo po načrtih vodilne v skupnem seštevku Annemiek van Vleuten, po padcu v šprintu pa je že zaključila z letošnjo sezono.

Annemiek van Vleuten, svetovna prvakinja in dvakratna zaporedna zmagovalka Gira Rosa, je lovila tretje slavje na največji ženski etapni dirki. BIla je v rožnati majici vodilne, vse je potekalo brez težav, do šprinta v 7. etapi, v katerem je nesrečno padla. Pregled je pokazal, da si je Nizozemka zlomila zapestje, zato ne bo branila mavrične majice v Imoli čez dober teden dni.

»Etapa je bila enostavna, zabavala sem se, vse je potekalo gladko do zadnjih 500 metrov. Nisem želela šprintati, želela sem se le izogniti težavam in priti do cilja, potem pa so pred mano padle kolesarke in nič nisem mogla storiti, padle smo kot domine. To je veliko razočaranje zame, da zapuščam dirko, kjer sem bila v vodstvu, boli me tudi to, da ne bom mogla braniti naslova svetovne prvakinje na trasi, ki bi mi zelo ustrezala,« je po večernem pregledu sporočila van Vleutnova, ki je že odpotovala v domovino, kjer ji bodo v soboto operirali zapestje.

Odstopila je tudi njena glavna pomočnica Amanda Spratt, ki si je poškodovala ramo, v padec pa je bila udeležena tudi Marianne Vos, še ena od kapetank zvezdniške nizozemske reprezentance na SP v Imoli. Vosova jo je odnesla le z odrgninami in bo naslednji teden lahko dirkala.

Na Giru Rosi je vodstvo zdaj prevzela Katarzyna Niewiadoma, sedmo etapo pa je v kaotičnem šprintu dobila Lotte Kopecky.







Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ