Konec poti za ekipo Cannondale. Ogroženih več kot 40 delovnih mest.

Konec poti za ekipo Cannondale. Ogroženih več kot 40 delovnih mest.
25.08.2014 AVTOR: D. Z.
Po tej sezoni Cannondale ne bo več podpiral svojega moštva, ampak se bo pridružil Garminu. Prav zato se obeta izguba številnih delovnih mest.

Pri italijanskem časopisu Gazzetta dello Sport so objavili članek o tem, kaj pomeni dejstvo, da po koncu te sezone ne bo več moštva Cannondale. Glavni sponzor se bo pridružil moštvu Garmin Sharp, tja bodo odšli tudi nekateri kolesarji. Kaj bo z našima dvema predstavnikoma Matejem Mohoričem in Kristijanom Korenom še ni znano. Oba sta namreč imela dveletni pogodbi.

A pustimo kolesarje, saj so si nekateri že našli druge sredine, tudi Basso, Sagan, De Marchi ... Podobno kot nekaterim kolesarjem pa se godi tudi ostalemu osebju. Sicer se vedno govori samo o kolesarjih, a vsaka ekipa ima tudi ogromno osebja, kot so maserji, mehaniki, športni direktorji … Garmin Sharp že ima bolj ali manj dovolj osebja, medtem ko so številni pri Cannondalu upravičeno zaskrbljeni.

Po podatkih Gazzette dello Sport naj bi jih brez službe ostalo okrog 90 odstotkov, oziroma več kot 40 članov osebja. Najprej omenimo glavnega menedžerja Roberta Amadia, ki je že okrog 20 let prisoten v tem športu. Potem je tu šest športnih direktorjev, med katerimi naj bi se samo Stefano Zanatta resno pogovarjal o delu v Skyu.

Pri Cannondalu je 10 mehanikov, 12 športnih terapevtov, oseba za odnose z javnostjo, tajnica, trije zdravniki, dva voznika, dva trenerja … Seveda se lahko stvari spremenijo, če bo kdo prevzel licenco World Tour, ki po umiku Cannondala ostaja. Morda tudi Fernando Alonso, a zaenkrat se o tem še nič ne govori.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ