Konec tedna bo v Kranju spet kolesarsko obarvan - na vrsti je že 48. VN Kranja

Konec tedna bo v Kranju spet kolesarsko obarvan - na vrsti je že 48. VN Kranja
25.07.2016 AVTOR: Matej Zalar
Kolesarski praznik v Kranju bo tokrat na sporedu 30. in 31. julija, program pa bo tako kot v zadnjih letih spet zelo pester.

Velika nagrada Kranja je bila tradicionalno na sporedu zadnji vikend v juliju ali prvega v avgustu in tudi letos ni nič drugače. Kolesarski klub Sava bo organiziral dva dni dirkanja v vseh kategorijah, začelo pa se bo z morda najbolj atraktivno dirko - nočnim kriterijem.

Ta bo na sporedu v soboto ob 18:30, krog pa je dolg le 800 metrov, zato lahko gledalci kolesarje opazujejo skozi celoten potek dirke, boji v soju žarometov pa k dramatičnosti še nekoliko pripomorejo. 

V nedeljo dopoldne sledi dirka Po ulicah Kranja s 3,3 kilometra dolgim klasičnim kranjskim krogom in zaključkom na vrhu Jelenovega klanca, po katerem je dirka v prvi vrsti postala poznana. Najprej se bodo na progi pomerili dečki in mladinci, nato pa bo na vrsti še dirka za podjetja in pa sponzorje. 

V nedeljo popoldan pa sledi vrhunec - že 48. Velika nagrada Kranja, ki bo letos spet potekala pod okriljem UCI-ja, gre namreč za dirko 1.2 kategorije. To pomeni, da so Savčani uspeli v Kranj privabiti močno mednarodno konkurenco, ki bo dirko zagotovo naredila zanimivo, pomembnost pa zagotavlja nagrada v obliki UCI točk. Trasa bo nekoliko spremenjena, dirka pa bo dolga 155 kilometrov. Ob tem bodo v Kranju cel vikend tudi dobrodelni, saj bo v soboto in nedeljo v sodelovanju s projektom Botrstvvo potekalo zbiranje šolskih potrebščin.

Več o tem, kdo vse bo prišel v Kranj in kaj vse si ob dirkah še lahko obetamo, bodo razkrili na novinarski konferenci, ki bo v sredo ob 11. uri v prostorih Zavarovalnice Triglav v Kranju. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ