Konec upanja: ekipa B&B Hotels ni našla sponzorja, kolesarji iščejo novo sredino

Konec upanja: ekipa B&B Hotels ni našla sponzorja, kolesarji iščejo novo sredino
06.12.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Ambiciozni projekt Jeroma Pineauja je dokončno padel v vodo. Nič ne bo z Markom Cavendishem in visokim proračunom ekipe B&B Hotels, še več, lahko da bo ekipa dokončno propadla.

Saga z ekipo B&B Hotels se vleče že nekaj mesecev, natančneje od poletja, ko je vodja ekipe Jerome Pineau napovedal, da bo zagotovil precejšnje povečanje proračuna. To naj bi prineslo tudi naskok na svetovno serijo v prihodnje, v naslednji sezoni pa prihod nekaterih slovitih imen, v prvi vrsti Marka Cavendisha, ki si je za pomočnika v šprinterskem vlaku zagotovil usluge izkušenega Maxa Richezeja. 

Čakalo se je le še na ime sponzorja, ki bo zagotovil velik finančni vložek. Pineau je omenjal trgovca Carrefour in Amazon France, še sredi novembra je zagotavljal, da je blizu dogovora s kar petimi velikimi sponzorji, a je ostalo le pri besedah. 

Prvega decembra se je iztekel zadnji rok, da Mednarodni kolesarski zvezi zagotovi potrebna dokazila in finančne garancije, v ponedeljek pa je kolesarjem in članom osebja v video klicu povedal, da imajo proste roke, da si poiščejo nove ekipe za prihodnjo sezono. 

Morda s kontinentalno licenco, a niti to še ni gotovo

Na začetku decembra bo to zelo težko. Nekaterim je sicer že uspelo, Ramon Sinkeldam bo dirkal za ekipo DSM, vprašanje pa je, kje bodo novo priložnost našli Cavendish in Richeze, pa tudi Nick Schulz, Cees Bol in Stephen Williams, ki so se dogovorili za prihod v ekipo v sezoni 2023. 

Pineau naj bi sicer imel zagotovljena sredstva sponzorja B&B Hotels, da bo ekipa preživela vsaj na kontinentalni ravni, v njej pa bodo večinoma francoski kolesarji. Letos je zablestel Axel Laurance, lani se je na Touru izkazal Franck Bonnamour, imajo pa še nekaj perspektivnih mladih Francozev. 

Vseeno pa Pineau do 1. decembra ni predložil niti potrebne dokumentacije za kontinentalno licenco ekipe, tako da obstoj ekipe zaenkrat še visi v zraku. Že zdaj pa je jasno, da vsi kolesarji in predvsem osebje v ekipah, kjer je kader bolj kot ne že poln, ne bodo našli nove službe za naslednjo sezono. 

Še ena zgodba o velikopoteznih načrtih z ustnimi obljubami, a brez črk na papirju, se tako sesuva v prah. Žal smo v zadnjih letih v kolesarstvu takšnih kar nekaj že videli. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ