Konec zgodbe za švicarski IAM Cycling

Konec zgodbe za švicarski IAM Cycling
23.05.2016 AVTOR: D. Z.
Iz moštva World Toura IAM Cycling so sporočili, da niso uspeli zagotoviti dodatnega sponzorja, zato bodo po koncu te sezone zaprli ekipo.

Že dolgo se je govorili, da bi ekipo IAM Cycling po letošnji sezoni lahko ukinili, če ne najdejo dodatnega sponzorja, ki bi finančno podprl zahteven projekt. To se je zdaj tudi zgodilo. Sicer se je govorilo, da naj bi se združili z ekipo BMC, a do tega očitno ni prišlo. Ustanovitelj ekipe Michel Thetaz je najprej obvestil kolesarje, v ponedeljek pa je novico, da bo po koncu sezone razpustil ekipo sporočil še medijem.

»IAM Cycling bo prenehala z delovanjem ob koncu sezone 2016. To je spodrsljaj, za katerega prevzemam vso odgovornost. V teh štirih letih intenzivnega dela, v katerih smo poskrbeli za nepozabne trenutke, je IAM povečal kredibilnost in tudi vidnost v svetu, « je sporočil medijem. Sicer pa je investicijska družba IAM Funds ekipo ustanovila leta 2012. Z dirkanjem so pričeli leta 2013, takrat kot prokontinentalna ekipa.

Korak med elito so naredili leta 2015. »O tem, da bi se vrnili korak nazaj sploh nočemo razmišljati. Tudi o tem, da bi bili zgolj manjša ekipa poleg tistih, ki imajo več kot 12 milijonov velike proračune. Seveda mi je žal za to. Vendar pa mi je bolj všeč, da se veselimo tega, kar smo v zadnjih letih dosegli, « je še dodal Thetaz. Poleg kolesarjev za to ekipo dela tudi slovenski maser Tomaž Jeras.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ