Kongres UCI: nov mandat za Lappartienta in potrjeno prvenstvo v Ruandi 2025

Kongres UCI: nov mandat za Lappartienta in potrjeno prvenstvo v Ruandi 2025
25.09.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Na vsakoletnem kongresu Mednarodne kolesarske zveze (UCI) presenečenj ni bilo. David Lappartient je dobil še en mandat na čelu krovne organizacije, saj protikandidata ni imel, so pa na kongresu potrdili prvenstvo v Afriki leta 2025.

Na svetovnem prvenstvu vsako leto poteka tudi kongres Mednarodne kolesarske zveze (UCI), kjer so v ospredju volitve. Tudi tokrat je bil kongres volilni, a drame ni bilo, saj je bil David Lappartient edini kandidat in je tako seveda dobil nov mandat na čelu UCI-ja. Predsednik bo še štiri leta. Več drame naj bi se po poročilih obetalo na naslednjih volitvah, ko naj bi se za mesto predsednika potegoval Enrico della Casa, a o tem takrat, ko bo čas za to.

Veliko pozornosti pa je požela tudi potrditev svetovnega prvenstva leta 2025, ki bo potekalo v Ruandi, natančneje v Kigaliju. Lappartient je že na začetku prvega mandata napovedal, da bo v času njegovega predsedovanja svetovno prvenstvo pripeljal v Afriko in napovedi je tudi uresničil. V Ruandi je sicer kolesarska scena zelo »živa«, ASO organizira popularno dirko po Ruandi, ki vsako leto pritegne več sto tisoč gledalcev, zato je bila izbira Ruande dokaj samoumevna.

So pa tudi prireditelji svetovnega prvenstva v Avstraliji v Woolongongu naslednje leto predstavili nekaj več podrobnosti o prvenstvu, ki je še vedno pod velikim vprašajem zaradi koronavirusa. Točnih tras še niso predstavili, čeprav je bila doslej takšna ustaljena praksa prirediteljev, prikazali so le predstavitveni video in poskrbeli za nekaj privzdignjenih obrvi z napovedjo, da bosta moški in ženski kronometer potekala na enako dolgi trasi.

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ