Kongresni trg v znamenju Pogačarja in obiskovalcev

Kongresni trg v znamenju Pogačarja in obiskovalcev
24.08.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Tadej pogačar je podelil 1793 podpisov in opravil 1214 "selfijev". Na trgu pa naj bi se po podatkih Kolesarske zveze Slovenije zbralo 4500 obiskovalcev.

Dobrodelna akcija Tadeja Pogačarja in njegove ekipe je vsekakor uspela. Včeraj je ob 18. uri prišel na Kongresni trg v Ljubljani, kjer je bil več kot dve uri in pol na voljo obiskovalcem. Delil je avtograme, se fotografiral z vsemi, ki so počakali v vrsti.

Poleg tega, da je že predtem doniral deset tisoč evrov za pomoč ljudem, ki so jih prizadele poplave, je bo za vsakega obiskovalca, ki je prišel po avtogram ali selfie dodal še po deset evrov. Po podatkih Kolesarske zveze Slovenije je podelil 1793 podpisov, naredil 1214 selfijev, v središču Ljubljane pa se je zbralo 4500 obiskovalcev. Skupaj naj bi tako Pogačar doniral dobrih 30 tisoč evrov.

Mnogi, ki so prišli na oder so še dodatno prispevali v dobrodelne namene, a ti prispevki se zbirajo še danes in niso še všteti v zbrani denar. Vsekakor lepa in uspešna gesta. Pogačar pa je še pred zčaetkom akcije novinarjem med drugim dejal:

"Zaradi obveznosti sem le malokrat v Sloveniji, tako da sem se odločil za srečanje s svojimi privrženci v upanju, da skupaj zberemo čim več denarnih sredstev za žrtve katastrofalnih poplav. Upam, da bomo zbrali veliko podpisov, moja roka je 'natrenirana' za današnji dogodek.” Ne pozabimo. Za pomoč so se odločili tudi preostali profesionalni kolesarji. Prav vsi, ki vozijo v ekipah World Toura. Spletna dražba na uradni spletni strani Primoža Rogliča še poteka. Med prvimi pa se je odzval Matej Mohorič, ki je celotno nagrado po zmagi na dirki po Poljski namenil dobrodelni akciji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ