Kopše: Svetovni prvak razkriva skrivnosti uspeha

Kopše: Svetovni prvak razkriva skrivnosti uspeha
03.12.2012 AVTOR: D. Z.
V novi številki revije Bicikel.com si lahko preberete nenavadno zgodbo dvakratnega svetovnega prvaka med amaterji Igorja Kopšeta. Kolesar, samouk je opisal pot do dveh mavričnih majic.

IGOR KOPŠE: »Podarjenih zmag ni. Svojo tlako moraš oddelati.«

Med amaterji je postal svetovni prvak tako v vožnji na čas kot v cestni preizkušnji. Razlog več, da ga podrobneje spoznate? Igor Kopše, gozdar po poklicu, je nekdanji alpinist in plezalec, a ko se je usedel na kolo … je pozabil na ostale športe. Ta šport ga je povsem zasvojil. Resneje je začel kolesariti, a ne samo to. V reviji boste spoznali, da se je poglobil v najmanjše podrobnosti, ki jih skriva ta šport in obenem zdravo življenje.

Obkrožen je s številnimi strokovnimi knjigami na področju kolesarstva, zdrave prehrane … »Ni ene same knjige, za katero bi rekel, da mi je dala največ. Prva, ki je spremenila način mojega razmišljanja, je bila knjiga z naslovom High Performance Cycling … « Je med drugim pojasnil Kopše, ki si je prav s pomočjo knjig nabral dovolj znanja, da lahko trenira s pomočjo merilca moči SRM:

»Vse lahko zataji, ta SRM pa kaže samo resnico. Ta hudič nikoli ne laže in nikoli ne crkne. Dirkam in treniram samo še s tem. Pulz in čas zame nista pomembna. SRM pove, ali si ali nisi. « Več o njegovi skorajda obsedenosti s številkami, z malenkostmi od prehrane do treningov, pa tudi o njegovi prvi izkušnji z dopinško kontrolo si lahko preberete v novi številki revije Bicikel.com.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ